Schrijf de basis van je boek!

Hét programma voor ondernemers die met hun boek in de startblokken staan en geld, tijd en energie willen besparen.

Het complete plan voor je je boek gaat schrijven!

Dit ben jij:

 • Jij staat in je startblokken - dit boek moet er komen - NU!
 • Jij werkt het liefste volgens een mooie blueprint.
 • Je weet dat een stevig fundament cruciaal is.
 • Je wilt een schrijfplan.
 • Je wilt een researchplan.

Goed nieuws!

Herken je dit?

 • Je weet niet wat je eerste stap is
 • Je vraagt je af of iemand wel jouw boek wil lezen
 • Je bent op zoek naar de basis voor je boek
 • Je vraagt je af wat je wanneer moet doen

Maar wil je dit?

 • Je wilt een goede basis van je boek zodat je daarna kunt gaan schrijven
 • Je wilt een duidelijk onderwerp en doelgroep zodat je boek ook wordt verkocht
 • Je wilt hulp bij de structuur van je boek omdat je daarmee tijd bespaart

Dan kan ik je helpen!

Na deze bootcamp...

 • Weet jij exact wie je ideale lezer is en wat je lezersbelofte is
 • Weet je welke insteek en vorm je kiest voor je boek
 • Heb je een concept van je eerste achterflaptekst klaar
 • Heb je je hoofdstukindeling en de verdere structuur van je boek gereed
 • Heb je je titel en ondertitel of een eerste concept
 • Heb je de basis voor je publicatieplan voor de boekpromotie en de uitgever
 • Weet je wat je stappen zijn voor het schrijven van je boek en heb je een boekplanning

Klaar om te starten?

Totale waarde van dit pakket = € 597,-- ex btw 

Jouw prijs = 397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

Wie ben ik?

* Ik ben schrijfcoach: Ik help jou als ondernemer om een authentiek boek te schrijven met impact, zodat je lezers nieuwe stappen zetten in hun persoonlijke of zakelijke succes. Als kleurrijke schrijfcoach neem ik je bij de hand en help ik je bij alle hobbels. Of het nu gaat over je teksten, een writers block, de publicatie of je boekpromotie.
* Ik heb veel schrijfervaring
* Ik ben journaliste en auteur

Ik ben Jolanda Pikaart - de kleurrijke schrijfcoach voor ondernemers

Schrijf een boek en profileer je ook als expert!

Wat gaan we doen?

Week 1

In week 1 weet je waarom nu juist jij dit boek moet schrijven. Je gaat aan de slag met je onderwerp. Welke kennis heb je allemaal en welke ervaringen? We gaan orde aanbrengen en rubriceren. Zo creëer je ruimte in je hoofd en voor je boek. En daarna ga je  je onderwerp afbakenen en bepaal je welke research er nog nodig is.

Week 2

Ik week 2 maak je kennis met je ideale lezer. Wat wil hij weten over jouw onderwerp? Wat zijn zijn verlangens en problemen? Wat is jouw lezersbelofte? We duiken echt in de wereld van de ideale lezer en gaan aan de slag met een enquête en maken meteen een start met de boekpromotie.

Week 3

In week 3 schrijf je je eerste achterflaptekst. Zo bepaal je de kern van je boek en hij is nu al handig voor je boekpromotie. Je leert hoe je een perfecte achterflaptekst schrijft.

Week 4

In week 4 gaan we aan de slag met de vorm en insteek van je boek. Dit heeft grote invloed op de structuur van je boek en de schrijfstijl.

Week 5

Ik week 5 gaan we werken aan de structuur van je boek. Wat is je hoofdstukindeling, wat is de kern? Je maakt je hoofdstukindeling en werkt het verder uit op alineaniveau.

 

Week 6

In week 6 bepaal je je titel en je ondertitel. Je leert wat belangrijk is bij de keuze van een titel voor je boek. En we denken in de Facebookgroep met jou mee.

Week 7

In week 7 is het thema: Wat wordt je boekplanning? Denk aan zaken als: hoeveel pagina's heeft jouw boek, hoeveel tijd heb je nodig voor de boekpromotie en het uitgeven zelf en wanneer ga je schrijven? We gaan het ook nu al hebben over uitgeven via een reguliere uitgever of in eigen beheer en verder werken aan je publicatieplan.

 

 

Week 8

Het is week 8. Je hebt nu de basis van je boek. Wat zijn je volgende stappen? Je krijgt veel tips voor je schrijfproces en we gaan de slag met verschillende schrijfstijlen. Nu ben je er echt klaar voor om te schrijven, want er ligt een geweldige basis.

 

Deze bootcamp is inclusief:

 • 8 Online videolessen en de sheets
 • Oefeningen en werkbladen
 • Toegang tot de 'Schrijf je basis' community op Facebook
 • Vind schrijfbuddy's in de Facebookgroep
 • Een checklist voor het schrijven van je boek
 • Een opzet voor het maken van je publicatieplan

Totale waarde van dit pakket = € 597,-- ex btw 

Jouw prijs = 397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

Dit zeggen anderen over mij:

"Ik ben zo super blij met je lessen. Het helpt me enorm. Had ik nou maar gewacht met dat schrijven en struggelen. Want door onder andere de lessen over de structuur van je boek begint het te gloren aan de horizon.  Volgens mij moet ik gewoon opnieuw beginnen met schrijven."

Reina Janssen
Reina Janssen Auteur: 'Spring! Werken in verbinding met jezelf'

Jolanda heeft mij gecoacht bij het schrijven van mij boek '10 Gezonde werkgewoontes'. Ze is enorm betrokken en deskundig. Wil je een boek schrijven? Jolanda is de perfecte schrijfcoach voor je!

Rogier van Hoorn
Rogier van Hoorn Auteur: '10 Gezonde werkgewoontes'

Adviezen geven is makkelijk, ze naast je neerleggen is nog makkelijker. Jolanda dwingt je echter, onder andere door het gebruik van werkboeken, om concreet te worden: wat ga je doen? Wanneer ga je het doen? Goed advies uit de cursus is ook om die dingen met je omgeving te delen. Dat helpt je om je project serieus te nemen.


Daarnaast voorkomt haar concrete manier van nadenken over onderwerp en doelgroep dat je 'maar ergens begint', en vervolgens vastloopt.'

Bouke Vlierhuis
Bouke Vlierhuis Internet marketeer en schrijver

“Ik wist niet hoe ik mijn verhaal op papier moest krijgen. Inmiddels was ik 3,5 jaar verder en nog was mijn boek ‘De kracht van diabetes’ niet af. Moedeloos werd ik daar van. Dankzij het programma van Jolanda formuleerde ik mijn ideale lezer Mieke van 32 jaar met diabetes type 1, en de structuur van mijn boek. Een boek schrijven doe je niet voor iedereen. Met een foto van mijn ideale lezer, op mijn bureau wist ik aan wie ik mijn verhaal vertelde.
De structuur werkte ik uit in hoofdstukken en alinea’s. De alinea’s werkte ik uit aan de hand van 3 kernwoorden. Mijn boek is op 14 november verschenen! Een fantastisch resultaat dankzij de schrijfcoaching van Jolanda!”

Ingrid Smit
Ingrid Smit Auteur: 'De kracht van diabetes'

“Volhouder, doorzetter. Dat zijn de eerste woorden waar ik aan denk. Als ze zich ergens in vastbijt, dan laat ze niet meer los: dat is precies wat je nodig hebt bij het schrijven van een boek. Zij weet hoe je afrekent met een writer's block. Alle smoesjes en uitstelgedrag kent ze als geen ander, ze is die zelf ook allemaal tegen gekomen tijdens haar schrijfproces. Ze laat zich niet afleiden door mogelijke obstakels, is ondernemend, pro actief in haar schrijfproces. Zij heeft kennis en kunde van het hele proces.  Van de eerste letter op papier, tot het moment dat je eerste exemplaar in je handen hebt en het onder de aandacht brengen van je boek bij de media. Jolanda weet mensen te inspireren en te stimuleren bij het schrijven van een boek. Alle ins en outs van het schrijven van een boek heeft zij zelf geleerd en ervaren.”

Sonja Broekhuizen
Sonja Broekhuizen Focuscoach

Totale waarde van dit pakket = € 597,-- ex btw 

Jouw prijs = 397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

 

 • q-iconGaat het mij lukken om de basis van mijn boek neer te zetten?

  Dat gaat je zeker lukken. De training duurt 8 weken, maar het is mijn ervaring dat sommige mensen er langer over doen, vooral over de opzet van hun boek. Dit is echter geen enkel probleem, want je mag je eigen tempo bepalen, de lessen blijven een jaar lang beschikbaar. Tussendoor op vakantie gaan, is dus ook geen probleem.

 • q-iconKrijg ik ook feedback op de opdrachten?

  Er hoort een besloten facebookcommunity bij de bootcamp. Daar kun je vragen stellen en reageren op andere deelnemers.

 • q-iconWaarom moet ik deze training kiezen en niet een andere?

  Als je gedegen aan de voorbereiding van je boek wilt werken en snapt dat dit achteraf veel tijd scheelt is dit de beste training voor jou. De juiste dingen opschrijven voor die ene doelgroep in de juiste structuur, daar gaat het om. En dan komt jouw verhaal vanzelf.

 • q-iconWat gebeurt er als ik halverwege de training geen tijd heb om de lessen af te ronden?

  Dat is geen probleem. Deze training kun je helemaal op je eigen tempo volgen. De lessen volgen elkaar op en de lessen die je al hebt gedaan kun je meteen gebruiken voor je boek. Je kunt ook gewoon in de Facebookgroep blijven.

 • q-iconHoeveel tijd kost het om deze training te volgen?

  Dat is natuurlijk persoonlijk, maar ik denk gemiddeld 3 a 4 uur per week. De les over de structuur van je boek waarschijnlijk wat langer. Je kunt natuurlijk ook besluiten om langer over de training te doen als je minder tijd beschikbaar hebt.

 • q-iconWat gebeurt er als ik mee wil doen?

  Je klikt op de knop ‘Aanmelden’. Daarna kom je op een betaalpagina. Na je betaling met Ideal ontvang je een welkomsmail. Je ontvangt meteen een e-mail met de link naar de onlineschrijfacademie, dat is de exclusieve ledenomgeving. Je verzint zelf een gebruikersnaam en wachtwoord en logt in. Vanaf dat moment heb je toegang tot de introductievideo en les 1. Vanaf dan krijg je nog 7 weken elke week toegang tot een nieuwe les. De lessen blijven een half jaar beschikbaar, maar tegen die tijd ben je waarschijnlijk ook wel klaar met je boek.

 • q-iconheb je een andere vraag?

  Blijf er niet mee zitten, stuur een e-mail naar mail@jolandapikkaart.nl

 • q-iconKan ik de kosten van deze training van de belasting aftrekken?

  Dit is een zakelijke training. Ben je ondernemer? Dan is deze training aftrekbaar.

Totale waarde van dit pakket = € 597,- -ex btw 

Jouw prijs = 397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

 

Jolanda Pikkaart