Schrijf de basis van je boek!

Hét programma voor ondernemers die met hun boek in de startblokken staan en geld, tijd en energie willen besparen.

Het complete plan voor je je boek gaat schrijven!

Dit ben jij:

 • Jij staat in je startblokken - dit boek moet er komen - NU!
 • Jij werkt het liefste volgens een mooie blueprint.
 • Je weet dat een stevig fundament cruciaal is.
 • Je wilt een schrijfplan.
 • Je wilt een researchplan.

Goed nieuws!

Herken je dit?

 • Je weet niet wat je eerste stap is
 • Je vraagt je af of iemand wel jouw boek wil lezen
 • Je bent op zoek naar de basis voor je boek
 • Je vraagt je af wat je wanneer moet doen

Maar wil je dit?

 • Je wilt een goede basis van je boek zodat je daarna kunt gaan schrijven
 • Je wilt een duidelijk onderwerp en doelgroep zodat je boek ook wordt verkocht
 • Je wilt hulp bij de structuur van je boek omdat je daarmee tijd bespaart

Dan kan ik je helpen!

Na deze bootcamp...

 • Weet jij exact wie je ideale lezer is en wat je lezersbelofte is
 • Weet je welke insteek en vorm je kiest voor je boek
 • Heb je een concept van je eerste achterflaptekst klaar
 • Heb je je hoofdstukindeling en de verdere structuur van je boek gereed
 • Heb je je titel en ondertitel of een eerste concept
 • Heb je de basis voor je publicatieplan voor de boekpromotie en de uitgever
 • Weet je wat je stappen zijn voor het schrijven van je boek en heb je een boekplanning

Klaar om te starten?

Totale waarde van dit pakket = € 597,-- ex btw 

Jouw prijs = €397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

Wie ben ik?

Ik ben dé kleurrijke schrijfcoach: De enige schrijfcoach die schrijven, mindset en boekpromotie combineert, zodat je boek en je business elkaar versterken.

Als schrijfcoach neem ik je bij de hand en help ik je bij alle hobbels, van je boekidee tot je boekpresentatie. Daarnaast help ik je om een koppeling te maken van je boek naar je business.

Ik ben auteur van de boeken:

*Boekplanner - 52 weken focus op je boek (april 2018)
*Zorg dat jouw boek er wél komt - tips en trucs van experts (april 2018)
*Met je smartphone het bos in (maart 2014)

Ik ben Jolanda Pikaart - de kleurrijke schrijfcoach voor ondernemers

Schrijf een boek en profileer je ook als expert!

Blauwdruk van je boek

Wat gaan we doen?

Week 1

In week 1 weet je waarom nu juist jij dit boek moet schrijven. Je gaat aan de slag met je onderwerp. Welke kennis heb je allemaal en welke ervaringen? We gaan orde aanbrengen en rubriceren. Zo creëer je ruimte in je hoofd en voor je boek. En daarna ga je  je onderwerp afbakenen en bepaal je welke research er nog nodig is.

Week 2

Ik week 2 maak je kennis met je ideale lezer. Wat wil hij weten over jouw onderwerp? Wat zijn zijn verlangens en problemen? Wat is jouw lezersbelofte? We duiken echt in de wereld van de ideale lezer en gaan aan de slag met een enquête en maken meteen een start met de boekpromotie.

Week 3

In week 3 schrijf je je eerste achterflaptekst. Zo bepaal je de kern van je boek en hij is nu al handig voor je boekpromotie. Je leert hoe je een perfecte achterflaptekst schrijft.

Week 4

In week 4 gaan we aan de slag met de vorm en insteek van je boek. Dit heeft grote invloed op de structuur van je boek en de schrijfstijl.

Week 5

Ik week 5 gaan we werken aan de structuur van je boek. Wat is je hoofdstukindeling, wat is de kern? Je maakt je hoofdstukindeling en werkt het verder uit op alineaniveau.

 

Week 6

In week 6 bepaal je je titel en je ondertitel. Je leert wat belangrijk is bij de keuze van een titel voor je boek. En we denken in de Facebookgroep met jou mee.

Week 7

In week 7 is het thema: Wat wordt je boekplanning? Denk aan zaken als: hoeveel pagina's heeft jouw boek, hoeveel tijd heb je nodig voor de boekpromotie en het uitgeven zelf en wanneer ga je schrijven? We gaan het ook nu al hebben over uitgeven via een reguliere uitgever of in eigen beheer en verder werken aan je publicatieplan.

 

 

Week 8

Het is week 8. Je hebt nu de basis van je boek. Wat zijn je volgende stappen? Je krijgt veel tips voor je schrijfproces en we gaan de slag met verschillende schrijfstijlen. Nu ben je er echt klaar voor om te schrijven, want er ligt een geweldige basis.

 

Deze bootcamp is inclusief:

 • 8 Online videolessen en de sheets
 • Oefeningen en werkbladen
 • Toegang tot de 'Schrijf je basis' community op Facebook
 • Vind schrijfbuddy's in de Facebookgroep
 • Een checklist voor het schrijven van je boek
 • Een opzet voor het maken van je publicatieplan

Totale waarde van dit pakket = € 597,-- ex btw 

Jouw prijs = €397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

Dit zeggen anderen over mij:

"Dankzij de online bootcamp van Jolanda heb ik een vliegende start kunnen maken met mijn boek. Ideale lezer, structuur en planning, echt alles komt aan bod."

Petra van den Boorn
Petra van den Boorn Bewustrisicomanagement

Jolanda heeft mij gecoacht bij het schrijven van mij boek '10 Gezonde werkgewoontes'. Ze is enorm betrokken en deskundig. Wil je een boek schrijven? Jolanda is de perfecte schrijfcoach voor je!

Rogier van Hoorn
Rogier van Hoorn Auteur: '10 Gezonde werkgewoontes'

“Ik wist niet hoe ik mijn verhaal op papier moest krijgen. Inmiddels was ik 3,5 jaar verder en nog was mijn boek ‘De kracht van diabetes’ niet af. Moedeloos werd ik daar van. Dankzij het programma van Jolanda formuleerde ik mijn ideale lezer Mieke van 32 jaar met diabetes type 1, en de structuur van mijn boek. Een boek schrijven doe je niet voor iedereen. Met een foto van mijn ideale lezer, op mijn bureau wist ik aan wie ik mijn verhaal vertelde.
De structuur werkte ik uit in hoofdstukken en alinea’s. De alinea’s werkte ik uit aan de hand van 3 kernwoorden. Mijn boek is op 14 november verschenen! Een fantastisch resultaat dankzij de schrijfcoaching van Jolanda!”

Ingrid Smit
Ingrid Smit Auteur: 'De kracht van diabetes'

"Jolanda is de eerste coach die mij liet geloven in mijn boek, doordat ze het behapbaar maakt. Haar aanpak, feedback, energie en humor hebben mij het plezier in het schrijven teruggegeven. De online bootcamp helpt om het schrijven te structureren. Wat hierbij vooral prettig is, is dat je de lessen altijd kunt terugkijken, wat ik nog regelmatig doe."

Rinske Oenema
Rinske Oenema Auteur misdaadroman

“Ik wilde net als zoveel mensen al heel lang een boek schrijven. Ik heb zelfs al een boek vol aantekeningen liggen. Dat was de basis voor mijn boek. Pas nadat ik in december een korte gratis online cursus van Jolanda had gedaan, begon ik een beetje te snappen waarom een schrijfcoach handig kan zijn. De titel had ik al en een deel van de tekst. Van vorm, insteek of structuur had ik nog nooit gehoord. En een pakkende achterflaptekst, hoe doe je dat? Nadat ik 8 weken de Bootcamp had gevolgd en al deze stappen wekelijks had uitgewerkt, wist ik pas: NU komt mijn boek er écht.  Deze online training raad ik zeker aan als je een eerste boek schrijft of nog niet eerder a.d.h.v. structuur een boek hebt geschreven.

het voordeel is dat je in je eigen tempo kunt werken en er een Facebookgroep bij is waar je vragen kunt delen en feedback kunt geven en krijgen.

Sandra Lakebrink
Sandra Lakebrink Auteur

Totale waarde van dit pakket = € 597,-- ex btw 

Jouw prijs = €397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

 

 • q-iconGaat het mij lukken om de basis van mijn boek neer te zetten?

  Dat gaat je zeker lukken. De training duurt 8 weken, maar het is mijn ervaring dat sommige mensen er langer over doen, vooral over de opzet van hun boek. Dit is echter geen enkel probleem, want je mag je eigen tempo bepalen, de lessen blijven een jaar lang beschikbaar. Tussendoor op vakantie gaan, is dus ook geen probleem.

 • q-iconKrijg ik ook feedback op de opdrachten?

  Er hoort een besloten facebookcommunity bij de bootcamp. Daar kun je vragen stellen en reageren op andere deelnemers.

 • q-iconWaarom moet ik deze training kiezen en niet een andere?

  Als je gedegen aan de voorbereiding van je boek wilt werken en snapt dat dit achteraf veel tijd scheelt is dit de beste training voor jou. De juiste dingen opschrijven voor die ene doelgroep in de juiste structuur, daar gaat het om. En dan komt jouw verhaal vanzelf.

 • q-iconWat gebeurt er als ik halverwege de training geen tijd heb om de lessen af te ronden?

  Dat is geen probleem. Deze training kun je helemaal op je eigen tempo volgen. De lessen volgen elkaar op en de lessen die je al hebt gedaan kun je meteen gebruiken voor je boek. Je kunt ook gewoon in de Facebookgroep blijven.

 • q-iconHoeveel tijd kost het om deze training te volgen?

  Dat is natuurlijk persoonlijk, maar ik denk gemiddeld 3 a 4 uur per week. De les over de structuur van je boek waarschijnlijk wat langer. Je kunt natuurlijk ook besluiten om langer over de training te doen als je minder tijd beschikbaar hebt.

 • q-iconWat gebeurt er als ik mee wil doen?

  Je klikt op de knop ‘Aanmelden’. Daarna kom je op een betaalpagina. Na je betaling met Ideal ontvang je een welkomsmail. Je ontvangt meteen een e-mail met de link naar de onlineschrijfacademie, dat is de exclusieve ledenomgeving. Je verzint zelf een gebruikersnaam en wachtwoord en logt in. Vanaf dat moment heb je toegang tot de introductievideo en les 1. Vanaf dan krijg je nog 7 weken elke week toegang tot een nieuwe les. De lessen blijven een half jaar beschikbaar, maar tegen die tijd ben je waarschijnlijk ook wel klaar met je boek.

 • q-iconheb je een andere vraag?

  Blijf er niet mee zitten, stuur een e-mail naar mail@jolandapikkaart.nl

 • q-iconKan ik de kosten van deze training van de belasting aftrekken?

  Dit is een zakelijke training. Ben je ondernemer? Dan is deze training aftrekbaar.

Totale waarde van dit pakket = € 597,- -ex btw 

Jouw prijs = €397 excl. btw

Yes, ik doe mee!

Dit is een zakelijke training dus volledig aftrekbaar
van de belasting voor ondernemers.

 

 

Jolanda Pikkaart