6 oktober 2016

De online training is als Jolanda zelf: nuchter, helder en tothepoint.
Al jaren loop ik rond met ideeën voor een boek. En nòg een boek. Over de jaren groeiden de ideeën uit tot volzinnen, inleidingen, paragrafen en zelfs hoofdstukken. Maar niks op papier (of computer). Geen letter.

‘Gewoon’ een kwestie van tijd vinden dus. Tijd vind je niet, tijd mààk je. Maar hoe? Hoe begin je eigenlijk met een boek schrijven? Hoe breng je structuur aan? En samenhang? De online training van Jolanda Pikkaart kwam op het juiste moment.

De training is als Jolanda zelf: nuchter, helder en tothepoint. Met haar inlevingsvermogen weet ze precies de vinger op de pijnplekken te leggen, die stuurloze aspirant auteurs eigen zijn. En draagt vervolgens praktische en verrassend eenvoudige tips aan, die je motiveren en aan de slag zetten.

Al vanaf de eerste les beschik je over praktische handvatten voor meer focus, timemanagement én een heuse planning. Op een ontspannen, duidelijke manier neemt Jolanda je bij de hand en helpt je de structuur en rust te vinden, die je nodig hebt voor het schrijfproces. Jolanda maakt je deelgenoot van haar eigen ervaringen als auteur en weet die goed aan de aspirant auteur te relateren.

Ze helpt je aan handige hulpmiddelen om je doelgroep én het onderwerp van je boek te bepalen. Jolanda’s concrete opdrachten bieden je houvast en helpen je je ideeën in detail uit te werken. De werkboeken bij de training helpen je de les beter te onthouden en je voornemens te concretiseren. Ze zijn in je eigen tempo te volgen op ieder gewenst moment te volgen. Met zachte dwang en gevoel voor humor zet Jolanda je aan tot actie en vóór je ’t weet ben je het eindelijk écht aan het doen: je bent gestart met het schrijven van je boek!”