17 september 2020

Jolanda heeft ervoor gezorgd dat mijn boek er écht kwam.

 

Mijn naam is Anne Vrieze en ik ben auteur van dit boek Gezond verstand in het sociaal domein. Ik koos voor individuele begeleiding van Jolanda Pikkaart als mijn schrijfcoach. Weet je wat het mooie is van een schrijfcoach?

Je maakt afspraken over een week of over een maand heb ik zoveel hoofdstukken af. Omdat je afspraken met iemand maakt,  heb je ook het gevoel dat je het voor iemand anders doet. Oh, ja Jolanda die heeft tijd ingeruimd voor dat moment. Dus dan ga je het ook echt doen en daarmee heeft Jolanda ook gezorgd dat mijn boek er ook echt kwam.

Wat is er nog meer fijn aan een schrijfcoach? Ze helpt je met schrijftips, Zo had ik bijvoorbeeld de neiging om heel ambtelijk te schrijven in de lijdende vorm. We hebben er voor gezorgd dat alle teksten heel toegankelijk werden, met de actieve vorm. Voor de rest had ze ook heel veel tips over boekpromotie, over uitgeverij en ik heb ook weleens vragen gesteld over hoe ga je om met een boekhandel. Nou ja, noem maar op. Dus een schrijfcoach kan je op alle manieren behulpzaam zijn van het schrijven tot en met het uitgeven.

Jolanda, bedankt voor de schrijfcoaching en alle tips.