15 september 2017

“Wil je een boek schrijven? Committeer je aan je doel en sluit je aan.

Kleurrijke Schrijfcoach Jolanda Pikkaart is een heel fijn (èn gek) mens. Ik ben dol op haar. Ze is recht door zee, geen flauwekul, geen drama. Je moet het zelf doen, maar in de Commitmentgroep houdt ze je steeds bij de les:

  1. Met de commitmentverklaring, wanneer is je boekpresentatie gepland, dan houdt ze de datum vrij in haar agenda.
  2. Met de wekelijkse schrijfwebinars. Je schrijft naar aanleiding van een oefening, meditatie of een andere opdracht, gedurende zo’n 3 kwartier allemaal samen aan je eigen boek, blog of wat er ook maar actueel is. Ook als je er niet live bij kunt zijn, kun je dat op je eigen tijd doen. Er is een opname, maar je kunt dan geen vragen meer stellen of een bijdrage delen. Ik vond het altijd geweldig en was er ook altijd live bij, maar nu met een baan lukt dat helaas niet meer. Live is voor mij het fijnst.
  3. Met de gastlessen van andere experts in de online omgeving, over bepaalde onderwerpen die te maken hebben met het schrijven, redigeren, uitgeven en promoten van je boek.
  4. Met de Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en feedback krijgt van mede commit-ers.

Commitmentdag

Afgelopen dinsdag was de eerste live-dag van de Commitmentgroep; schrijfoefeningen die jezelf buiten of binnen kon uitvoeren en die daarna werden teruggekoppeld. Zo zagen we steeds een andere kant van ieders persoonlijkheid, intiem, speels, rebels, grappig, ontroerend en pakkend.
Ik heb er enorm van genoten en heeft me weer aan het denken gezet over bloggen en andere schrijfsels. Want schrijven doe ik graag.

En dat blijf ik doen, net zo lang tot dat het boek er is, en nog een, en nog een….

Dus als je een boek wilt schrijven, aarzel dan niet! Committeer je aan je doel en sluit je aan.
Wie weet zie ik je op de volgende commitmentdag!