4 juni 2017

“Jolanda Pikkaart is een goede schrijfcoach met veel ervaring en ze luistert.

Wil je een boek schrijven over je expertise? Doen! Want niemand kan jouw boek overdoen en je brengt iets heel moois in de wereld. Daar hebben heel veel mensen wat aan. Als ik je een tip mag geven waar ik zelf heel veel aan heb gehad: neem een schrijfcoach. Jolanda Pikkaart is een heel goede schrijfcoach, met veel ervaring en ze luistert ook heel goed naar wat je op dat moment kan gebruiken. Het is ook gewoon een leuk mens! Ze heeft een heel mooi programma: ‘de Commitmentgroep’ het is laagdrempelig omdat je elke maand kan stoppen als het je niet bevalt.

Ik heb continue prikkels nodig om wél te schrijven. Jolanda is een schrijfcoach die snapt dat dat niet altijd vanzelf gaat. En ze heeft tips voor allerlei onderdelen van het proces van het schrijven van je boek. En door de aanpak van Jolanda ontstaat in mij de overtuiging dat ik het ook echt kan.

De schrijfwebinars in de Commitmentgroep raad ik aan. Ik kan altijd meer schrijven en over onderwerpen waar ik niks mee heb, of nooit zou gebruiken. Jolanda rijkt die aan.

Ik heb veel meer discipline geleerd op een ontspannen manier. Mijn tijd doelgericht organiseren, tijd vrijmaken om te schrijven. Een opbergsysteem voor allerlei invallen. Het schrijven van morning papers zodat ik met een leeg hoofd de draad van mijn boek weer kan oppakken. Ik heb er ook vrede mee als het proces stagneert omdat ik daardoor niet blokkeer. Mezelf bijvoorbeeld even de tijd gun om innerlijk op te laden of wat rust te pakken. Of door research te lezen, of terug te lezen, of door materiaal op de onlineschrijfacademie te bekijken. Dank je wel Jolanda.”