Verlangen naar de zonIk zit op de bank en luister naar het geluid van de regen. De druppels kletteren op het terras. Het geluid is ritmisch,  ik hoor een melodie.

Verlangen naar de zon

Mijn houtkachel staat aan en langzaam voel ik de warmte in mijn lijf. Ik mis de zon. Voor mijn gevoel was het al lente, maar het is al twee weken herfst.

Schrijven op de berg

Schrijven op de bergIk sluit mijn ogen en ineens zit ik weer op de berg. Het is juni, ik schrijf aan mijn tafeltje tegen de muur. De zon verwarmt mijn schouders, mijn vingers bewegen snel over het toetsenbord en mijn boek groeit.

Er klinken stemmen. Elena zet de lunch buiten op tafel, mijn maag knort. Ik kan wel wat nieuwe energie gebruiken om verder te schrijven.

Vanmiddag heb ik weer een coachingsgesprek met een van de deelnemers, we gaan kijken naar de opbouw en structuur van haar boek, zodat ze deze week een flinke spurt kan maken met haar boek.

Want thuis lukt haar dat niet. Er komt altijd iets tussendoor, een klant of haar gezin. Hier is haar boek nummer 1 en zij dus ook.

Zet jij ook je boek op nummer 1?

Voel jij ook een verlangen naar de zon en tijd voor je boek en jezelf? 8 juni organiseer ik een schrijfweek in Toscane. Ga je mee?