Zeg je baan nog niet op en 1001 andere tips over uitgeven in eigen beheer Ik lees graag boeken over schrijven, boekpromotie en uitgeven. Er is altijd meer te leren. Dus stuurde Esther Kraaijenbrink mij haar boek ‘Zeg je baan nog niet op en 1001 andere tips over uitgeven in eigen beheer ’ op. Zij is de eigenaar van bestelmijnboek.com. Ze maken boeken en werken met printing-on-demand, waardoor iedereen een boek kan publiceren. Wat opvalt – of je nu op de website kijkt, het boek leest of Esther zelf spreekt – is het duidelijke advies en de eerlijkheid.

Uitgeven in eigen beheer is hard werken

Laat ik ook duidelijk zijn. Natuurlijk is dit boek branding voor de auteur en het bedrijf. Voor een deel gaat het over de procedure bij Bestelmijnboek, de prijzen en meer. Maar het grootste deel gaat echt over tips van je boekidee tot je boekpresentatie. En steeds weer is daar Esther. Die je vertelt dat maar een klein deel van de boeken ook bestsellers worden, hoeveel boeken haar klanten verkopen, en dat je je beter eerst op de regionale pers kunt richten. Ook zijn daar de tips om het anders te doen en de schop onder je kont. Want uitgeven in eigen beheer is heel hard werken. Net als je boek schrijven en promoten.

Veel tips over schrijven, promoten en publiceren

Esther KraaijenbrinkHaar tip ‘geef je rechten niet op als je uitgeeft in eigen beheer’, is goud waard, want helaas hoor ik dat nog teveel. Jij loopt het risico, dus je behoudt ook de rechten natuurlijk.

Esther maakt het boek nog een stap interessanter door ook tips van anderen te delen. Zoals tips van schrijfcoaches, ja ik sta er ook in, redacteuren en meer.

Het boek Zeg je baan nog niet op kost €4,95 als je het op de site koopt en is gratis bij een kennismakingsgesprek. Laten we eerlijk zijn, voor het geld hoef je het niet te laten.

Eigen beheer?

Over de begeleiding van Bestelmijnboek kan ik (nog) weinig zeggen, omdat mijn klanten meestal ondernemers zijn en vaak kiezen voor zakelijk selfpublising uitgevers die veel onderdelen van het uitgeven overnemen. Het verdienmodel is dan vaak het vervolg van het boek, niet het boek zelf.

Maar ik heb een sterk vermoeden dat je bij Bestel mijn boek van Esther Kraaijenbrink een eerlijk advies krijgt.

Ook een boek schrijven?

Wil jij ook starten met je boek? Begin dan met de gratis online training.