28 september 2017

Jolanda is de eerste coach die mij liet geloven in mijn boek, doordat ze het behapbaar maakt. 

Al een paar jaar liep ik met het idee om een boek te schrijven. Verschillende keren was ik ook al begonnen en even zoveel keer weer gestopt. ‘Te moeilijk, geen tijd, ik kan dit helemaal niet’ en meer van dit soort excuses lieten mijn motivatie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat ik destijds niet zag, is dat ik niet wist hoe je het schrijven van een boek moet aanpakken en dat dit commitment en focus vraagt.

Schrijfcoach

Jolanda is de eerste coach die mij liet geloven in mijn boek, doordat ze het behapbaar maakt. Haar aanpak, feedback, energie en humor hebben mij het plezier in het schrijven teruggegeven. Voor het eerst ben ik ervan overtuigd dat mijn boek er komt; Jolanda liet mij al een datum prikken en me mijn boeklancering visualiseren.

De Bestseller Challenge, waarin ik kennismaakte met de zeven basisstappen voor mijn boek, was fijn om er weer in te komen.

Online Bootcamp

De online bootcamp helpt om het schrijven te structureren. Wat hierbij vooral prettig is, is dat je de lessen altijd kunt terugkijken, wat ik nog regelmatig doe. De Commitmentgroep helpt vooral om de focus te houden. Iedereen leeft met elkaar mee met schouderklopjes als het lekker gaat en warme woorden en tips als het even tegenzit. Daar leer ik van en het helpt mij weer verder met mijn boek.

Uitgeversdag

Bij mijn aanmelding voor de Uitgeversdag twijfelde ik of deze niet te vroeg kwam. Ik sta nog aan het begin en ben nog volop bezig met het uitwerken van mijn ideeën. Over promotie en uitgevers had ik nog nauwelijks nagedacht. Nu weet ik dat het moment niks uitmaakt. Ik heb nuttige informatie gekregen uit de workshops van Jolanda en Marelle en contact gelegd met andere auteurs, experts en uitgevers. Ik kijk met veel plezier terug op een geslaagde uitgeversdag. Mijn boek heeft nog steeds geen definitieve titel, maar ik weet inmiddels wel dat ik ‘auteur van een thriller’ ben.

VIP-dag

Door het VIP-traject blijf ik focus bij mijn boek houden. Jolanda laat mij nadenken door de vragen die ze stelt, is open en oprecht geïnteresseerd in mij en mijn boek. Haar feedback helpt mij verder te komen. De VIP-dag, waarin we in een kleine groep aan de achterflap, structuur en boekplanning hebben gewerkt, gaf mij nieuwe inzichten. Heel inspirerend om ervaringen te delen en te leren van elkaar.

Schrijven in de natuur

De Commitmentdag: Schrijven in de natuur bood mij de mogelijkheid om Jolanda en een aantal leden van de Commitmentgroep persoonlijk te ontmoeten. Het voelde gelijk vertrouwd, alsof ik iedereen al jaren kende. De opdrachten van Jolanda, de landelijke, bosrijke omgeving en het delen van onze schrijfsels en feedback maakten het een inspirerende dag. Vol nieuwe inzichten en extra motivatie stapte ik naderhand weer in de trein.

Schrijfwebinars

Ook de schrijfwebinars van de Commitmentgroep, waarin Jolanda je meeneemt naar een inspirerende plek en je vervolgens een half uur gaat schrijven, werken heel inspirerend. Soms schrijf ik aan mijn boek, soms niet; het helpt mij vooral om mijn schrijfstijl verder te ontwikkelen. Tijdens deze opdrachten kan ik experimenteren.

Duwtje in de rug

Ik ben blij dat ik Jolanda heb leren kennen. Zij en haar Commitmentgroep geven mij een duwtje in de rug op de momenten dat ik dat nodig heb.”