Je staat midden in een bos. Hoge beuken staan in een kring om je heen. Hoor je de vogels kwetteren? Er klinkt een Het bosmauwend geluid. Is het een kat? Nee het geluid komt van boven. Buizerds cirkelen rond op zoek naar een prooi. Een zwerm vogels vlucht vast richting de wijnberg. De vleermuizen schuilen in de ijskelder. Onder je voeten is het zacht. Als je nu je schoenen uit zou trekken zou je het mos onder je voeten voelen kriebelen. Voorzichtig doe je een paar stappen. Bladeren knisperen en een takje breekt, een merel zorgt voor je achtergrondmuziek. Eenden zoeken voedsel in de vijver. Een koe loeit.

Haal eens diep adem door je neus. Wat ruik je? Is het herfst? Dan ruik je de vochtige bladeren die de boom heeft losgelaten. Wat ga jij loslaten? Is het voorjaar, dan staan nu de rododendrons in bloei. Wat ga jij laten bloeien? Kijk naar alle kleuren om je heen in de natuur, wat willen ze je zeggen?

Pak nu je pen en papier of open een lege pagina op je computer en ga schrijven. Gebruik de natuur als symbool of metafoor voor je bedrijf, dienst of product, of gebruik je fantasie. Alles mag vandaag.

Schrijven in de natuur

Groeneveld

Wil je met een schrijfopdracht aan de slag in de natuur? Meld je aan voor een van mijn inspiratiedagen.

Meer schrijfoefeningen doen?

Lees ook het boek: Ik heb altijd schrijfinspiratie voor meer oefeningen en inspiratie.