Ik val maar met de deur in huis. Ik haatte fietsen. Ja echt, en dat als Nederlander. Als tiener fietste ik op mijn racefiets met een vriendin door Nederland. Maar mijn keurige mama-fiets was na bijna 20 jaar nog als nieuw en traag. Dus liep ik vooral, en als het echt moest dan zwoegde ik de heuvels op en bedacht dat ik de volgende keer weer ging lopen. Tot die dag, en nu heb ik altijd wind mee.

Een eigen kantoor

Vanaf 1 december heb ik een eigen kantoor. Een lichte en zonnige plek voor focus, maar wel 5,7 km van mijn huis. Te ver om elke dag te lopen. Dus haalde ik mopperend mijn oude fiets uit de schuur. Te degelijk, te saai en te zwaar voor de kleurrijke schrijfcoach. Tot ik op Texel was.

Een kleurrijke fiets

Altijd wind mee elfjeSneller werd mijn fiets niet meer, maar kleurrijker wel natuurlijk. Dus ging ik in den Burg een fietswinkel binnen voor een kleurrijke fietstas en ik raakte in gesprek. Ik vertelde over mijn trage fiets en dat fietsen stom was. Dat in een winkel vol fietsen en ik werd er niet eens uitgezet.

‘Stap daar een op’, zei de verkoper alleen maar.

Ik stapte op de blitse witte fiets en John liet zien hoe de fiets mij een duwtje in de rug zou geven. En daar ging ik. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar… een fiets en op Texel? terugfietsen was ‘net’ iets te ver. Maar alles kwam in orde. En een paar dagen later stond de fiets voor mijn deur.

Altijd wind mee

Na twintig jaar is mijn oude liefde terug. Met twee waterdichte tassen zoef ik met mijn laptop en schrijfboekjes door Baarn en Soest. Ik ben vrij en kom waar ik wil. En zoals mijn vriendin Rina zei: Nu heb ik altijd wind mee. Want ik leg mijn laptop en mijn fiets aan de lader en zo komen mijn boek en ik er wel. Want waarom zou ik alles alleen doen? En waarom zou jij dat doen?

Een duwtje in je rug

En zo komen we van fietsen bij het schrijven van een boek. Want ook dat laatste gaat soms traag. Het is zwoegen. Er is zoveel waar je aan moet denken:

  • Wie is je ideale lezer?
  • Welke vorm en insteek kies je?
  • Hoe zorg je er voor dat je blijft schrijven?
  • Welke kennis en ervaring ga je delen en wat laat je weg?
  • Hoe zorg je ervoor dat het een geheel wordt?
  • Wat is voor jouw boek de beste manier van publiceren?
  • Wanneer start je met de boekpromotie en hoe?
  • Hoe ga je je boek aan je bedrijf koppelen?

Helaas, ik heb nog lang niet alles genoemd. Wat jij nodig hebt is wind mee door een duwtje in de rug. Als dé kleurrijke schrijfcoach denk ik met je mee vanaf je boekidee tot de boekpresentatie. Afhankelijk van wat jij en je boek nodig hebben. Zo gaat een boek schrijven veel sneller en schrijf je een beter boek.

Een duwtje in je rug

Wil je ervaren hoe het voelt om wind mee te hebben in je schrijfproces? Plan dan eenmalig een gratis boeksessie in. Wil je echt aan de slag? Kies dan voor een boekstrategiegesprek, dan denk ik anderhalf uur met je mee over je boekidee en kijken we meteen of we daarna samen aan de slag gaan met individuele schrijfcoaching.

P.S. Je kunt het, en zeker met de wind in je rug. En ik ben dan je kleurrijke versneller.