Neem je boek mee op vakantieVakantie, ik vind het heerlijk. Even ontspannen en nieuwe inspiratie opdoen. Ik ben met mijn gezin, mijn e-reader, mijn notitieboek en mijn pen op pad. Het is een heerlijke periode vol nieuwe indrukken en in mijn hoofd is ruimte, voor mij, inspiratie, mijn gezin en mijn boek.

Vakantie voor je boek

Eindelijk het is vakantie. Je koffer is gepakt en je computer blijft drie weken uit. Je klanten weten dat je niet bereikbaar bent of je collega handelt alles voor je af. Je stopt nog een paar boeken in je koffer en dan ga je relaxen…

Ho. Wacht even, vergeet je boek niet. Neem je boek mee op vakantie.

Jouw boek op vakantie

Ja. Ik weet dat je op vakantie gaat, maar weet je wat een vakantie voor je boek kan doen? Ik geef je 8 tips: 

  1. Laat je boek los. Ja, dat klinkt nu tegenstrijdig. Maar ik bedoel, je hoeft niet te schrijven. Ga lekker op vakantie en richt je op andere zaken. Er is even geen druk of deadline. Dat is best fijn en zorgt daardoor voor ruimte en ideeën voor je boek.
  2. Stop een notitieboekje in je tas. Juist als je ontspannen bent komen de ideeën. Je krijgt een goede ingeving voor je boek, je verhaal of een blog.
  3. Zet je zintuigen op scherp. Je bent in een andere omgeving. Zijn de kleuren anders? Hoe ruikt het op de markt of bij de zee? Hoe klinkt de taal, welke vogels hoor je? Hoe voelt het zand tussen je tenen of het droge gras? Ruik je eten voordat je een hap neemt en hoe geuren de bloemen? Waarschijnlijk geniet je toch al meer van je eten, maar proef nu bewust. Welke ingrediënten proef je en welke sensaties geven die smaken je?
  4. Speel met woorden. Verzin zelf woordcombinaties, bedenk metaforen of maak de perfecte zin, of iets dat in de buurt komt. Je hebt nu de tijd.Vakantie voor je boek
  5. Lees. Lees boeken over schrijven of over je onderwerp of lees iets heel anders. Kijk hoe anderen het doen en laat je inspireren. Daarnaast is lezen natuurlijk ook gewoon heel fijn.
  6. Werk aan je boekplan. Schrijf je achterflaptekst, brainstorm over je titel of bedenk de opzet van je boek. Klopt je hoofdstukindeling nog?
  7. Schrijf. Kom je in de flow? Sta een uur eerder op en ga schrijven. Zorg dat het geen moeten wordt.
  8. Laat je inspireren. Ga aan de slag met een van mijn boeken.

En neem jij je boek mee op vakantie? Laat het weten onder dit blog.