Wil je een boek schrijven of een boek publiceren?Afgelopen zaterdag was mijn boekpresentatie. Ik heb nu 3 boeken op mijn naam staan. Ik was vergeten hoe het voelde, maar het blijft bijzonder. Als jij mij volgt, voel jij ook dat verlangen, een boek met jouw naam erop. Je houdt het triomfantelijk voor je op je boekpresentatie, je signeert een stapel boeken en krijgt lovende reacties van de lezers. Hoelang droom je hier al van? Alleen… Droom je nu van een boek schrijven, of van een boek publiceren?
Ik leg het uit.

Je wilt een boek publiceren

Boek publiceren of een boek schrijven?Veel mensen dromen van een boek en dat blijft een droom. Je wordt morgen niet wakker met ineens een goed boek op jouw naam. Helaas. Maar dat is wel wat jij wilt, dat resultaat. Een boek op jouw naam en liever vandaag dan morgen. Want dat is goed voor je marketing. Al die tijd steken in het schrijven van je boek, dat zie je helemaal niet zitten. Je hebt wel iets beters te doen. Wat nu? Je hebt verschillende opties:

  • Je laat je droom varen
  • Je start toch met het schrijven van je boek
  • Je zoekt een ghostwriter die jouw verhaal optekent.

Je wilt een boek schrijven

Je hebt veel kennis en ervaring en die wil je heel graag delen met anderen. Met het schrijven van je boek structureer je ook je kennis en ervaring. Je weet precies wie je ideale lezer is en verheugt je er nu al op om het leven van je ideale lezer positief te beïnvloeden. Natuurlijk zie je af en toe op tegen het traject, omdat je naast het schrijven ook nog moet denken aan boekpromotie en de manier van publiceren. Gelukkig zijn er genoeg professionals die je kunnen helpen. Een boek schrijven is werken, genieten en leren over jouw onderwerp en je eigen leerproces. En natuurlijk is een boek schrijven ook goed voor je marketing. Maar waarde geven, daar draait het om voor jou.

Wat zijn jouw stappen?

  • Je maakt een boekplan/blauwdruk
  • Je zorgt voor een goede boekplanning
  • Je zorgt voor commitment
  • Je regelt hulptroepen in de vorm van een schrijfcoach, schrijfbuddy’s en fans voor je boek.

Wat wil jij? Een boek schrijven of alleen een boek publiceren?

Denk er eens over na, wat heb jij nodig om je boek wél te schrijven?  Ik lees het graag onder dit blog. Het is tijd voor actie!