Boeken zijn mijn levenAls klein kind zat ik als er bezoek kwam al bij de deur met een boek te wachten. ‘Voorlezen!’, riep ik dan.

Toen ik groter werd, zat ik vaak op de bank met een boek en dan las ik hardop voor. Alleen, had ik het boek vaak op z’n kop.

Gelukkig kon ik al snel lezen, boeken werden mijn wereld. Ik verdwaalde in mooie verhalen en andere werelden. En ik besloot: ik ga zelf ooit boeken schrijven.

Boeken zijn mijn leven

Jolanda Pikkaart - boeken zijn mijn levenNog steeds pak ik graag een boek of mijn ereader uit mijn tas. Dan ben ik er even niet. En ik had al korte verhalen gepubliceerd, maar in 2014 verscheen dan eindelijk mijn eerste boek ‘Met je smartphone het bos in!’. In 2018 verschenen de Boekplanner en het boek’ Zorg dat jouw boek er wél komt’. Daarnaast verscheen er nog een kort verhaal van mij in de verhalenbundel Paal 15. Medio april 2019 verschijnt ook het boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’.

Boeken zijn mijn leven

Ze maken de wereld een beetje mooier. Daarom lees en schrijf ik. Maar ik reik graag naar de sterren. Daarom help ik als dé kleurrijke schrijfcoach ook anderen met het schrijven van een boek. Omdat die boeken weer andere mensen helpen, of meenemen naar een bijzondere plek. En ook de auteur gaat op pad, want schrijven is helen.

Boeken zijn mijn leven

Als ik schrijf of wanneer ik trainingen ontwikkel, dan lees ik ook veel, maar dan is het met een ander doel. Ik zoek informatie. Dat doe ik dan wel graag snel. Gelukkig ben ik getrouwd met dé expert in snellezen.

Mijn dochter verslindt boeken of leent mijn ereader. Mijn zoon leest Engelse boeken op zijn mobiel.

Boeken zijn mijn leven, hoe is dat voor jou? Ik lees het graag onder dit blog.