Een extra dag voor je boek

Foto Ingrid Smit

Mijn dagen zijn gevuld. Ik organiseer trainingen, begeleid auteurs tijdens het hele traject van schrijven, promoten en publiceren van een boek en daarnaast schrijf ik zelf ook boeken.

Mijn gezin en huis vragen ook tijd, en natuurlijk ook mijn familie en vrienden. Daarnaast heb ik ook nog hobby’s, ik handletter, brei, wandel en lees. Waar haal ik de tijd vandaan om te schrijven?

Hoe maak je tijd vrij voor je boek?

Schrijven kan ik overal. Als ik wacht op iemand, op een terras of op een bankje in de natuur. Natuurlijk vind ik het ook lastig om tijd vrij te maken, maar een boek schrijven is een keuze.

Doel en deadline

Je hebt een boekidee, maakt een plan en richt je op je doel en deadline. Zoals met alles heb je commitment nodig en dat betekent tijd reserveren voor het schrijven van je boek. Dat doe je niet even tussendoor.

Hoe doe je het dan wel?

  • Start elke ochtend met je boek. Al is het maar een kwartier. Zo vordert heel langzaam je boek.
  • Maak minimaal een dagdeel per week vrij.
  • Zonder je af en toe een weekend af. Zoek een natuurhuisje of zoek een oppashuis met een kat of hond, waar jij lekker kunt schrijven.
  • Wil je echt een flinke spurt maken met je boek? Kies dan voor een schrijfvakantie.

Voel je hier een barrière, stap dan in je beslissingsmacht. Dat is precies de energie die je nodig hebt. Dus: plan je acties en voer ze uit. Als het een keer niet lukt, geef dan niet op, maar begin opnieuw. Of neem contact met mij op voor hulp.

Een extra dag voor je boek

Dit jaar heb je ook nog eens een extra dag voor je boek. Dat zijn 24 uren meer om aan je boek te schrijven. Hoe besteed jij die extra dag dit schrikkeljaar? Laat je het weten onder dit blog?