Je eerste schrijfuur is heiligAls moeder, ondernemer en al die andere rollen, schipper ik constant met mijn tijd. Tijd voor mezelf, mijn bedrijf, mijn gezin en mijn boek. Daarom is mijn eerste uur heilig. Dan ben ik alleen en schrijf ik aan mijn boek. 

Ik ben meestal tussen vijf en zes uur in de ochtend wakker. Het huis is dan nog stil en afhankelijk van het seizoen hoor ik alleen de vogels. Ik loop dan zachtjes naar beneden, maak de espressomachine wakker en pak een pen en mijn notitieboekje. Er is niemand die mij stoort. Er zijn geen whatsappjes, e-mailberichten of telefoontjes. Mijn eerste uur is voor mij en mijn boek.

Nu vraag ik je niet om de wekker om vijf of zes uur te zetten, maar ook jij hebt een eerste uur. Mijn vraag aan jou is:

  • Heb jij vroeg in de ochtend al tijd voor jezelf?
  • Denk jij bijna elke avond: Nu heb ik weer niet geschreven?’

Verklaar dan ook jouw eerste uur als heilig.

Jouw eerste schrijfuur

Welke prioriteit heeft jouw boek voor jou? Als je je voorneemt om tussendoor te gaan schrijven loop je het risico dat je helemaal niet schrijft en je jouw boek dus nooit vast zult houden. Dus neem nu een beslissing, wat is het jou waard? Als je in de ochtend start met schrijven kan niemand je dat meer afnemen. Als een van je kinderen plotseling ziek wordt of je hebt een probleem tijdens je werk… jouw uur schrijftijd is binnen. Stap voor stap werk je zo aan je boek.

Maar mijn ochtend zit al vol

Het lijkt je wel een goed idee, alleen jouw ochtend zit al vol? Kijk eerst of je toch ruimte kunt maken. Kun je ’s avonds de ochtendroutine al voorbereiden? Kun je iets delegeren? Of zet de wekker een uur eerder. Vind je dat te heftig? Begin dan met een kwartier. Ik snap dat het lastig is, maar het gevoel dat je hebt na je schrijftijd is het waard. En hoe trots ben je als over een tijdje jouw boek klaar is?

Start met je planning

De Boekplanner is gemaakt voor jou en je boek. Hierin kun je je schrijftijd inplannen en een v’tje zetten als je vandaag hebt geschreven. Deze planner helpt je bij het houden van commitment bij het schrijven van je boek. Kun je hulp gebruiken van een schrijfcoach? Neem dan contact met me op.

P.s. Laat je onder dit blog weten of je vandaag al aan je boek hebt geschreven?