Kijken, ruiken en proeven voor je boek...Ik zit met een kop thee en een notitieboek aan een picknicktafel. Op de schotel voor mij liggen stukjes chocolade en frambozen. De frambozen glanzen donkerrood. Als ik goed kijk, zie ik elk haartje. Ze zijn licht op mijn tong en sappig als ik erin bijt. Nog lekkerder is de combinatie met chocolade. De geur van verleiding dringt in mijn neusgaten. De verleiding om snel nog meer op te eten. Ik neem de tijd. De chocolade smelt in mijn mond als ik een slokje thee neem. Het is genieten. Ik hoef even niets. De geuren en kleuren brengen herinneringen naar boven en ik schrijf…

Schrijven zonder haast

Steeds vaker zie ik het; een boek schrijven in een weekend, week of maand. En wie mij kent weet dat ik snel ben, maar vanwaar de haast? Een boek schrijven is een heel proces van je verhaal in de wereld zetten, de lezers raken. Je structureert je kennis en ervaring en loopt tegen je eigen grenzen aan. Schrijven is helen.

Waarom zou je dat in een weekend of een week willen doen? Goed kijken, ruiken en proeven geeft een extra laag in je boek. En als het een lastig onderwerp is, helpt het bij de verwerking. Zo groeien jij, je boek en de lezer.

Geef je lezers waarde

Dus doe eens een stapje terug en proef van de volgende vragen:

  • Wil jij je boek schrijven (het hele proces) of ga je alleen voor het publiceren?
  • Waar ben je in het proces en wat heeft het je gebracht?
  • Op welke manier kun jij je lezers nog meer waarde geven?

Neem de tijd om je boek te laten groeien en geniet van het hele proces.

Uiteindelijk gaat dit iedereen meer opleveren. En ja, een goed boek schrijven kost tijd.

Wil jij echt waarde geven aan je lezers en kun jij hulp gebruiken bij je boektraject? Neem dan contact met me op. Dan gaan we samen kijken, ruiken en proeven.