De meeste van mijn klanten zijn ondernemer en schrijven een boek over hun expertise. Maar ik heb ook klanten die hun levensverhaal gebruiken, om zo anderen te motiveren of om tips te geven.

Op 7 april is er bij Uitgeverij Droomvallei – tegelijk met de Boekplanner! – een bijzonder boek verschenen van een collega die zich heeft gespecialiseerd in levensverhalen. ‘Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis’ van Daniëla Postma. Zij is boekcoach, redacteur en vormgever. En dat is te merken.

Levensverhaal

Het eerste wat aan het boek ‘Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis’ opvalt, is de lay-out. Die is speels.

De ervaringsverhalen van auteurs geven een goed beeld van de uitdagingen die het schrijven van een levensverhaal kan oproepen.

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken:

  • Je planning
  • Interviewen
  • Research
  • Schrijven
  • Redactie
  • Beeldmateriaal
  • Vormgeving
  • Drukwerk
  • Boekfeestje

Daarnaast vind je achterin een literatuurlijst en drie bijlagen van vakgenoten van Daniëla: over bronnen voor research, kwetsbare mensen interviewen en boekpromotie. Voor deze laatste bijdrage, over boekpromotie, vroeg Daniëla mij. Uiteraard wilde ik daar graag waardevolle tips over geven.

Met behulp van verschillende soorten teksten – zoals gedichten, verhalen, columns en een rubriek met tekeningen van Christa Mulder –  laat Daniëla zien hoeveel verschillende aanleidingen er kunnen zijn om je levensverhaal te schrijven en hoe iedereen een andere insteek kiest om zijn of haar verhaal te vertellen. Ook zet de auteur je bij ieder hoofdstuk zelf aan het werk.

Geen boek, maar een beleving

Eigenlijk is dit helemaal geen boek, maar een beleving. Je ziet de beelden, hoort de mensen praten, gedichten tegen jou fluisteren; je proeft hoe het is om jouw levensverhaal in een boek om te toveren.

Jouw Levensverhaal hoort in mooi een boek thuis’ raakt je. Haast spelenderwijs ontdek je al lezend ook nog heel veel tips. Aan zo’n fijn boek leverde ik uiteraard graag een bijdrage. Achterin tref je mijn verhaal aan hoe jij je boek kunt promoten, als je jouw verhaal graag onder de aandacht van een groter publiek wilt brengen!

Laat je inspireren en schrijf je levensverhaal.

Wil je ook je levensverhaal in een boek uitbrengen? Dan is dit boek een aanrader.

Boek schrijven?

Wil jij ook starten met je boek? Begin dan met de gratis online training.