Mijn favoriete schrijfmomentHet is heel vroeg in de ochtend en het huis is nog stil. Ook mijn mobiel zwijgt. Alleen de vogels zingen buiten hun hoogste lied. Ik sluit mijn ogen en geniet van de natuur. Mijn espressomachine bromt er even tussendoor. Daarna zit ik met een dubbele espresso aan mijn schrijftafel en ik klap mijn MacBook open. Ik steek twee kaarsjes aan terwijl mijn laptop opstart en neem een slok koffie. Dit is mijn schrijfmoment.

Mijn schrijfmoment

Geen e-mail of social media nu voor mij, maar alleen ik en Scrivener. En natuurlijk nog een espresso. Mijn hele boekplan is al klaar, dus ik kies het hoofdstuk waaraan ik nu wil gaan schrijven. Mijn hoofd is stil, er is focus en mijn handen bewegen snel over het toetsenbord. Mijn boek groeit. Elke dag een beetje.

Start met schrijven

Ik schrijf een alinea, pagina of een hoofdstuk voordat het eerste gezinslid naar beneden komt. Het is een heerlijk begin van de dag. Want dit schrijfmoment en het resultaat, neemt niemand mij meer af. Ik loop ook geen risico dat ik vlak voor het slapen denk: oh het is  vandaag niet gelukt om mijn 250 woorden te schrijven. Wat die heb ik al binnen en vaak veel meer.

Natuurlijk lukt het niet altijd. Ik sla stiekem mijn schrijfmoment over of ik kies ervoor om te lezen. Maar als ik mijn boek wil afschrijven, dan is dit voor mij de manier. Op naar een volgende dag om te schrijven. Of misschien schrijf ik als het huis weer stil is wel gewoon door.

Jouw schrijfmoment

Wat is jouw schrijfmoment en durf je die te bewaken? Schrijf jij ook in de ochtend? Of liever in de avond of vooral in het weekend? Deel het onder dit blog.

Mijn tip

Mijn tip is: schrijf elke dag! Loop je vast? Kom dan naar een heerlijke Schrijfinspiratiedag, want buiten in de natuur schrijven is zo fijn.