Ga eens met je ideale op pad

Jolanda met Vicky Kwaaitaal www.verliefdopjeleven.nl

Ik ben dol op  artiestenuitjes. Met mijn notitieboekje en pen ga ik schrijven op het strand, in het bos of op een terras. Inspiratie is dan overal. Een andere keer ga ik naar een museum of teken ik een situatie uit mijn boek.

Zo’n artist date kun je alleen doen, maar mijn tip is, ga eens met je ideale lezer op pad. Hoe beter je je ideale lezer kent, des te beter is straks jouw boek. En schrijf je fictie? Dan is een verdieping van je personages altijd interessant.

Wie is jouw ideale lezer?

Hoe leer je je ideale lezer beter kennen? Ga eens met hem of haar op pad! Misschien lijkt je ideale lezer wat op jou zoals je was voordat je ondernemer werd, je boek schreef of aan je gezondheid ging werken. Dus je was jonger en je wist nog niet het antwoord op je vraag of de oplossing voor je probleem. Hoe zou dat nu zijn? Je komt er achter door samen op pad te gaan. Dat kan natuurlijk letterlijk als bijvoorbeeld een van jouw klanten jouw ideale lezer is, maar dat kan ook figuurlijk, fictief. Werk je ideale lezer zoveel mogelijk uit en ga virtueel op pad.

Jouw ideale lezer als schaduw

Neem je ideale lezer (of personage) overal mee naar toe. Verplaats je volledig in hem of haar en stel vragen.

  • Je ideale lezer als schaduwHoe zou jouw ideale lezer zich voelen hier in het bos? Gaat ze de boel verkennen en struint ze dwars door de struiken? Of blijft ze netjes op de paden?
  • Wat doet jouw ideale lezer vandaag bij jou op kantoor? Gaat hij staan voor zijn leiderschap? Of twijfelt hij over welke stappen hij moet zetten?
  • Schrijf je vandaag op het strand? Gaat jouw ideale lezer springen in de golven? Of drinkt ze een cappuccino op het terras?
  • Ben je in een museum? Voor welk schilderij of voorwerp blijft je ideale lezer staan? Wat raakt hem?
    Het zijn maar een paar voorbeelden natuurlijk. Waarschijnlijk verzin jij er veel meer. Verwerk je inzichten in je boek of gebruik het voor je boekpromotie.

Wil je aan de slag met je ideale lezer? Begin dan met mijn gratis online training ‘Start met je boek’.

Ga jij met je ideale lezer op pad ?

Waar neem jij je ideale lezer vandaag mee naar toe? Deel het onder dit blog.