Welke resultaten wil jij halen met het schrijven van je boek?Is er een mooier resultaat dan een boek met jouw naam erop? Een boek dat in een boekenkast staat, dat jouw lezers helpt en waar je veel mensen mee gaat raken. Geloof me, dat is een geweldig resultaat! Zie je het al voor je?

Een boek als resultaat

Ja, ik ben resultaatgericht. Als mijn klanten, om wat voor reden dan ook, een boek niet afschrijven, dan voel ik frustratie. Want daar doe ik het voor, als schrijfcoach; ondernemers helpen met het schrijven van een boek. Ik wil aanwezig zijn op je boekpresentatie, met een mooie nieuwe jurk en jouw gesigneerde boek vasthouden. Want met een boek maak je de wereld een stukje mooier. En als een klant van mij dat boek niet afschrijft, dan gaat dat mooie verhaal niet de wereld in.

Maak het klein

En toch gaat het niet alleen om het resultaat, maar ook om het proces. Als je alleen naar het eindresultaat toe leeft, dan ben je alleen maar doelgericht bezig met het publiceren van je boek. Ook belangrijk hoor, maar waarschijnlijk besteed je de meeste tijd aan het schrijven van je boek. Hoe leer je zoveel mogelijk van dat schrijfproces? En geniet je er ook van? Dat doe je door kleine stappen te zetten. Bepaal je mijlpalen en beloon jezelf bij elke mijlpaal.

Zie het als een geheel

Wat ook helpt is om jouw boek onderdeel te laten zijn van een groter geheel. Tijdens de opzet van je boek en het schrijven structureer je al je kennis en ervaring. Die kun je ook inzetten voor een workshop of een online programma.

Voor wat betreft de leerervaring merk je ongetwijfeld dat je tegen je eigen grenzen aanloopt. Hoe zit het met je doorzettingsvermogen, je commitment en durf je jouw kindje in de wereld los te laten? En als je over een ingewikkeld onderwerp schrijft kom je ook je eigen onverwerkte emoties tegen. Wat een mooi bijkomend resultaat is, want schrijven is helen. Maar je moet er wel doorheen.

Welke stappen ga jij zetten om te genieten van het hele proces? Deel het onder dit blog.

Wil je werken aan je beste resultaat? Neem contact met mij op.