Schrijven met uitzichtSchrijven kan ik overal, maar er zijn natuurlijk schrijfplekken die wel heel inspirerend zijn. Zo schreef ik met uitzicht in Ruino (Italië). ‘s Morgens om 6 uur begon ik met een meditatie en daarna ging ik schrijven. Ik schreef er aan mijn nieuwste boek en genoot van het uitzicht, de natuur en de rust. Ik deel deze fijne schrijfplek graag met jou.

Schrijftijd is voor veel auteurs een probleem. Hoe maak je nu tijd vrij voor het schrijven van je boek? Er zijn andere prioriteiten en er is zoveel afleiding. Mijn tip: zonder je af op een mooie plek.

Schrijven met uitzicht

Ruino ligt in Lombardije. De 734 inwoners gaan je niet van je boek afhouden. Ze geven ’s morgens vroeg de kleurrijke planten voor hun huis water of ze rijden op een tractor over hun land. Wil je zelf koken? Haal dan je eten in de supermarkt in Nibbiano. Strijk daar ook neer op het terras van het restaurantje en kies een aperitivo en laat je inspireren door de locals. Zoek je verkoeling? Dan is er ook een zwembad, maar zwemmen in de rivier is nog fijner. Iets verder rijden ligt Pianello Val Tidone. Alleen van de naam al krijg je inspiratie. Maar daar zijn ook winkels en restaurants.

Italiaanse inspiratie

Als de zon minder heet is, kun je ook de 2,5 kilometer naar di lago di Trebecco wandelen. Bij dit meer is ook een restaurant. Dat is fijn voor de afwisseling, want ook de Italiaanse keuken inspireert.

Als je later op de dag weer op je balkon zit, schenk dan een glas Otrugo in. Laat deze frisse witte wijn even tintelen op je tong. Pak daarna je je notitieboek of je laptop en schrijf je tot alleen de sterren nog je schrijfwerk verlichten buiten op het terras.

Schrijven met uitzicht BobbioWil je afwisseling na al dat schrijven? Rijdt dan naar Bobbio. Er zijn fijne restaurantjes. Bij Rolling Stones eet je voor weinig geld heerlijke pizza’s. Ben je toe aan beweging? Loop dan naar de rivier en neem een frisse duik, verzamel mooie stenen of bouw een dam. Ook je boek bouw je tenslotte op, maar dan niet steen voor steen, maar hoofdstuk na hoofdstuk.

De brug is hier ook bijzonder. Schrijf je non-fictie? Bedenk dan wat jouw ideale lezer hiervan zou vinden. Schrijf je fictie, zie dan je personage voor je op de brug.

Schrijfhuisje

Deze schrijfplek in Ruino gaat je vast inspireren. Is het buiten te zonnig, dan schrijf je gewoon aan het bureau of beneden in de patio. Tussendoor maak je even je hoofd leeg in de hangmat. Je kunt natuurlijk ook een schrijfhuisje op een andere locatie zoeken. Ga jij schrijven met uitzicht? Laat je mij dan onder dit blog weten wat het voor je boek gedaan heeft?

Schrijfinspiratie

Schrijfinspiratiedag:schrijven met uitzichtWil je eerst schrijven op een fijne plek in Nederland? Kom dan naar een Schrijfinspiratiedag of een Schrijfmotivatieweek.