Zoek de stilte op en schrijfMijn hoofd is druk, erg druk. Ik word er ‘s nachts vaak wakker van. En dan ga ik even naar beneden. Daar is het stil. Ik drink een kopje thee en lees iets makkelijks of ga schrijven. Daarna ga ik weer slapen.

Een schrijfboekje en een espresso
Als ik ’s morgens wakker word, is het nog heel vroeg. In mijn huis is het nog stil en buiten hoor ik alleen de vogels. Ik start mijn dag met een schrijfboekje en een dubbele espresso en ik ga schrijven.

Als mijn kinderen naar school zijn, ga ik vaak naar buiten. Ik wandel en geniet van de stilte in de natuur. Als ik ergens op een bankje ga zitten schrijven, komen de vogels dichterbij. Er zijn geen taken, manuscripten of telefoontjes van klanten, alleen mijn schrijfboekje, een pen en een dubbele espresso als ik langs een restaurantje loop. En ik schrijf…

Daarna begint de dag met alle afspraken, feedback geven op manuscripten en mensen bellen. Dan raakt mijn boek op de achtergrond.
Waarschijnlijk is dat voor jou niet anders. Je hebt mooie plannen, maar vaak komt er dan weer iets anders tussen.

Jouw boek is belangrijk
Zoek de stilte opDaarom kies ik een paar keer per jaar écht voor mijn boek en ga dan
op schrijfretraite. Want mijn boek is belangrijk, net als jouw boek.

Heb jij behoefte aan stilte, rust en ruimte voor je boek en veel schrijftijd?
Kom dan vijf hele dagen schrijven in de natuur tijdens de schrijfretraite.
Jouw boek is het toch waard?

P.s. de eerstvolgende start op 15 september en er is nog plek…