Minibieb Baarn Jolanda PikkaartMijn boekenkast staat vol met boeken van klanten, schrijfboeken, boeken over fotografie, natuurboeken, romans en thrillers. Natuurlijk heb ik die  nog niet allemaal gelezen. Want loop ik een boekwinkel binnen, dan komt er zeker eentje bij.  Daarnaast heb ik altijd een e-reader in mijn tas, met heleboel (legale) boeken. Dit naast mijn schrijfboekje, waar ik notities in maak voor mijn eigen schrijfsels. Maar je hebt natuurlijk nooit boeken genoeg.

Dus ik geef het toe. Ik heb weer een nieuwe hobby, ik speur graag naar miniatuur biebs. Dat zijn kastjes van particulieren met boeken die je kunt ruilen. Als ik niet in de natuur wandel, heb ik wel een doel nodig en die heb ik nu gevonden.

Wandelen en lezen

Minibieb collage Jolanda PikkaartAls ik in een andere plaats ben, ga ik op zoek naar een minibieb. Ik vind het ontzettend leuk om daarin te snuffelen.

Zo lees ik ineens hele andere boeken dan normaal. Maar ook de buitenkant van zo’n minibieb zorgt voor inspiratie. Van eenvoudige kastjes, tot echte huisjes of kleurrijke kunstwerken. Je komt van alles tegen. Ook zijn er thema’s, zoals kinderboeken of kookboeken.

In grote steden kun je je hart ophalen, maar ook in veel dorpen zijn minibiebs.

 

Minibiebroute

Minibiebroute BaarnIn mijn eigen dorp is een heuse minibiebroute. Met collega-auteur Daniëla Postma liep ik daar een deel van. Zij kwam met de tip om een boek mee te nemen en die in de volgende minibieb om te ruilen. Zo zorg je voor roulatie, ook als je geen boek mee naar huis neemt.

Zelf maak ik ook  foto’s en de bijzondere minibiebs teken ik thuis na in mijn minibiebboekje. Natuurlijk maak ik er ook foto’s van. Andere keren zorgt zo’n wandeling weer voor schrijfinspiratie voor een blog of verhaal.

Boeken kopen

Minibieb de Pomp Jolanda PikkaartNatuurlijk als auteur en schrijfcoach wil ik heel graag dat je veel boeken in de boekwinkel koopt. Want zo kunnen schrijvers blijven schrijven en ook illustratoren en uitgevers hun best voor de lezers blijven doen.

Maar een tweede ronde is erg fijn. Zeker voor lezers die niet zo vaak een boek kunnen kopen of voor kinderen om het lezen te stimuleren. Dus ik blijf boeken kopen en snuffel af en toe in een minibieb. Op mijn facebookpagina deel ik regelmatig foto’s als ik weer een nieuw biebje heb gevonden.

P.S. heb jij ook een minibieb? Of een tip voor een hele bijzondere? Deel het dan onder dit blog.