Als ik dinsdagavond ga slapen voel ik het al. Ruimte in mijn hoofd en vlinders in mijn buik. Nog even en dan is het mijn ontprikkeldag…

Als ondernemer, auteur, fotograaf, moeder en adhd’er heb ik meestal een druk hoofd en een volle agenda. En ook in het weekend zijn er vaak afspraken of is er nog van alles wat we moeten doen. Daarom heb ik sinds een paar maanden een keer per week een ontprikkeldag. De woensdag is voor mij! Zo heerlijk, maar het zorgt natuurlijk ook wel voor uitdagingen. Want er zijn altijd afleidingen en prikkels.

Ontprikkeldag, hoe dan?

Die dag is dus van mij. Soms plan ik een activiteit in. Meestal voor mij alleen, oké mijn camera mag altijd mee. Een andere keer ga ik met een fotomaatje of vriendin op pad. Ik reageer niet op e-mails, telefoontjes of whatsapp. Soms komen er toch vragen van mijn gezin in de app. Dan herinner ik ze er even aan. Ze kunnen prima dingen zelf oplossen. Mijn dochter kookt op woensdag, dus ook daar denk ik niet over na. Natuurlijk gaat het af en toe mis en soms zijn er dringende zaken. Maar meestal lukt het mij wel om het gevoel weer terug te pakken. Deze dag is alleen voor mij.

Inspiratie

Ontprikkeldag, kom weer in bloeiDe zon schijnt en ik rommel wat in de tuin, drink mijn espresso en luister naar de vogels of ik struin door het bos. Of je vindt me ergens liggend in het gras met mijn camera gericht op een bloem, vogel of paddenstoel. Ik ben helemaal in het nu en geniet. Mijn hoofd is leeg en er is ruimte voor inspiratie. Zo kom ik weer tot bloei.

Het mag allemaal, maar het hoeft niet. Zo is het vandaag ook mijn ontprikkeldag en begon ik met lezen in het boek “Tijdsurfen” van Paul Loomans. Bij mijn tweede espresso kreeg ik ineens het idee voor dit blog. Want zou dit niet ook een idee voor jou kunnen zijn? Natuurlijk nam ik even tijd om te voelen of ik dit wel wilde. Een blog schrijven en delen is werk. Maar het voelde goed. Het is tenslotte mijn dag. Alles mag.

Nu werkt dit goed voor mij. Maar ik ben ondernemer en heb volwassen kinderen en het idee kwam van mijn partner, dus die steunt mij hierheen volledig (nou ja, soms minder, maar dan zeg ik gewoon nee). Voor jou is het misschien iets lastiger. Pas het aan. Kies een dag in het weekend, een keer per maand, een uur per dag of af en toe een uur. Doe wat voor jou werkt zodat je weer ruimte krijgt in je hoofd.

Hoe ontprikkel jij?

Laat je hieronder even weten hoe het voor jou werkt? En heb je een andere tip voor meer ruimte in je hoofd, dan hoor ik het ook graag.

 

P.S. Duik je lekker met een boek op de bank, of in bad of de hangmat dan heb ik een tip