Ik laat losOveral liggen blaadjes, op de grond net zoveel als aan de boom. Het is de tijd van loslaten. En daar zit ik middenin.

Kleuren van de herfst

Om mij heen veel geel, oranje rood en bruin. Vooral dat laatste raakt me. Want normaal draag ik nooit bruin, en nu heel regelmatig. De kleur van aarde. ‘Waar is dé kleurrijke schrijfcoach?’ vroeg iemand tijdens de laatste boekpresentatie van de kleurrijke schrijvers. Ik droeg een zwart gouden jurk, ingetogen, maar stralend. Anders dan voorheen.
Kleur zit in je hart en straal je uit. De kleuren zijn niet verdwenen maar wel even wat minder zichtbaar aan de buitenkant.

Ik laat los Jolanda Pikkaart

Ik laat los

Er is ook wat minder kleurrijke schrijfcoach, want ik liet ook gewicht los en dus ook een groot deel van mijn garderobe. En de nieuwe kledingstukken passen beter bij wat ik nu voe en wil.

Loslaten

Nieuwsbrieven, video’s en social marketing. Als ondernemer moet je wel zichtbaar zijn en verkopen, maar ik zet een flinke stap terug. Ik ben helemaal niet op zoek naar nieuwe klanten en richt me nu op het schrijven zelf. Op de kleurrijke schrijvers na ligt de schrijfcoaching stil. De focus ligt ergens anders. Ik schrijf. fotografeer en teken. En geniet.

Mijn pad

Ik vang kleur met mijn cameraNa loslaten komt verbinding. Kunstuitjes en ontmoetingen. Ik zie wel wat er komt. Zeker ben ik auteur. Op dit moment schrijf ik weer aan een non-fictieboek samen met Esther van der Ham. Daarna ga ik een fictieboek schrijven.

Volgend jaar verschijnen er weer boeken van de kleurrijke schrijvers, waarbij ik sommige auteurs zal begeleiden. En verder?

Tijd voor mezelf en creativiteit. Daar ben ik zo aan toe. Ik stap op mijn nieuwe pad…

Wat laat jij los?