Is dit het boek dat je echt wil schrijvenAl bijna anderhalf jaar riep ik dat ik een boek wilde schrijven. En ik deed het ook. Ik verzamelde al mijn blogs als input en herschreef het. Netjes alle stappen en alle informatie erin. Zo hoort het. En er kwam steeds iets meer bij. En het groeide tot 50.000 woorden.
Maar over de titel was ik niet tevreden. Te afstandelijk en zakelijk, het paste niet bij mij.
En leuk was het boek ook niet. Het moest anders. Ik liet het even liggen en begon stiekem aan iets nieuws.
Toen zat ik bij een training van Schrijfzin en zei: “Ik wil dit boek helemaal niet schrijven.”
“Dan doe je dat toch niet” zei een ander.
“Maar het moet, want ik zeg tegen iedereen dat je als ondernemer een boek over je expertise moet schrijven.”

Tijd voor een schrijfcoach ;-)
Dus ik had een goed gesprek met mezelf.

Schrijf een boek dat je wilt schrijven

Wat heb ik fout gedaan? Klopt mijn ideale lezer niet? Ja, hoor die bestaat echt wel. En het is zeker een interessant boek. Iemand anders gaat het maar schrijven. Of misschien ik, maar zeker niet nu.

Vorige week wist ik ineens welk boek ik wél wil schrijven. Het voelde meteen goed. Net als bij mijn eerste boek.
Mijn ideale lezer leest alle stappen van het schrijven en promoten van een boek in mijn blogs of liever volgt een training of  kiest of individuele schrijfcoaching. Ze wil weten hoe ze die lezer echt raakt, hoe ze het verhaal kan vertellen wat echt verschil maakt en hoe ze ervoor zorgt dat het boek ook voor haar bedrijf gaat werken.

Schrijven is magieDat boek ga ik schrijven

Dat boek ga ik schrijven. Dus ik heb die 50.000 woorden losgelaten. Zo maar en het was een opluchting. Daarna heb ik een nieuw bestand in Scrivener geopend. In een half uur had ik de structuur op papier en vanmorgen schreef ik de eerste 1200 woorden van de inleiding, in een uurtje…
1 januari is het eerste concept af. Zo, nu weet jij het ook.

Ik heb geworsteld met een boek dat ik niet wil schrijven. Want ik ben de expert. Dus alles moet erin, alle stappen een soort naslagwerk. Het moet wel kloppen en perfect zijn en weet ik eigenlijk wel genoeg? Aargh!

Herken je dit?

Is dit herkenbaar? Ga dan terug naar de basis. Welk boek wil jij echt schrijven? Op welk verhaal zit jouw ideale lezer te wachten? Welk verhaal moet de wereld in? Ga dat nu schrijven. Wat anderen ook zeggen.

Ga jij nu ook anderhalf jaar wachten of wil je nu meteen aan de slag? Reserveer een gratis boeksessie en ik kijk met je mee.