Laat je boek leven...Droom je van het schrijven van je boek of ben je al aan het schrijven? Een boek schrijven is een project voor de lange termijn. Hoe zorg je voor commitment bij het schrijven van je boek? Visualiseer…

Pak een pen en papier en leg dat klaar. Sluit je ogen eens en leg je hand op je hart. Geef intuïtief antwoord op mijn vragen. We gaan je boek laten leven…

Laat je boek leven…

Hoe dik is jouw boek? Pak het eens vast. Kun je het in een hand tillen? Hoe voelt de cover aan? Is hij glad of voel je de letters in reliëf? Is het een softcover of een hardcover?

Ruik nu eens. Omschrijf de geur van een nieuw boek, jouw boek.

Luister. Hoor je het geritsel van jouw woorden op het papier?

En dan de cover, wat voor kleur heeft je kaft? Staat er een foto op, een illustratie of alleen tekst? Wat voor afbeelding is het en waarom koos je hiervoor? Zie je de titel? En is er een ondertitel? Zie je, jouw naam staat op je boek! Hoe voelt dat? Jouw verhaal of kennis en ervaring in een boek.

Kijk maar eens naar de achterflap. Staat daar een mooie profielfoto van jou? Zie je ook daar de titel staan. Met het resultaat voor de lezer of een prikkelende tekst en iets over jou. Wie heeft een recensie over je boek geschreven in de vorm van een quote?

Hoe trots ben je nu? Het is al jouw werk waard geweest. Jouw ideale lezer wil het boek nu al lezen!

Pak je boek en zet het zichtbaar in je boekenkast. Je hebt het maar gedaan. Ik ben trots op je. Leg dan beide handen op je hart en blijf even bij dit gevoel. Open daarna langzaam je ogen terwijl je het gevoel vasthoudt. Ga nu schrijven over je inzichten van net.

Maak een moodboard

Wil je een stap verder gaan? Maak een moodboard van de cover en de achterflap van je boek. Hang dit in het zicht of maak er een foto van en gebruik het als achtergrond voor je mobiel of computer. Dit gaat je helpen bij commitment bij het schrijven van je boek.

Supportgroep

Kun je de hulp van een schrijfcoach en andere auteurs gebruiken? Kom dan bij de Dé kleurrijke schrijfgroep, kom 10 keer per jaar  samen  met ons schrijven, volg de workshops en schrijfwebinars, bekijk online video’s en luister naar andere podcasts. Zorg dat jouw boek er wél komt dit jaar!