Mijn favoriete schrijfvakantieWat is de meest ideale schrijfvakantie? Geen idee. Dat is afhankelijk van jou en natuurlijk de fase van je boek. Wat hebben jij en je boek nu nodig? Ik kan je natuurlijk wel vertellen wat ik belangrijk vind tijdens mijn favoriete schrijfvakanties.

Schrijfmeters maken

Tijd maken om te schrijven aan mijn boek, dat schiet er ook bij de schrijfcoach nog regelmatig bij in. Net zoals bij jou waarschijnlijk. Daarom ga ik mee op schrijfvakanties, ik wil veel schrijven. En ik heb tijd nodig om te mijmeren, want zo ontstaan de mooiste ideeën.

Een eigen kamer

Ik vind het fijn om alleen te zijn, dan heb ik meer tijd om te schrijven. En ik vind het hartstikke leuk om met anderen te zijn, maar na al die prikkels wil ik me ook terug kunnen trekken. Een eigen kamer helpt daarbij. Daarnaast ben ik meestal tussen 5 en 6 wakker en dan stoor ik liever geen kamergenoot. En als ik een eigen kamer heb, dan kan ik vroeg in de ochtend al lekker gaan schrijven en wandelen natuurlijk.

Natuur

Ik kan niet zonder natuur. Zeker als ik schrijf, vind ik het geluid van vogels en de rust en ruimte van natuur erg belangrijk. Ik krijg er ook veel schrijfinspiratie van.

Schrijfcoach

Ook als schrijfcoach ga ik af en toe mee met een schrijfvakantie van een ‘collega’. Waarom? Ik leer weer van die ander en het helpt mij als iemand mij wijst op mijn blinde vlekken. Mijn boeken worden daar beter van. Een schrijfcoach kan je tijdens de schrijfvakantie helpen als je vastloopt en met een ander perspectief naar jouw boek kijken.

Sparren

Je boek schrijven is vaak maar een eenzaam gebeuren. Ben jij de enige die nooit tevreden is en maar blijft twijfelen? Hoe zien anderen dat? Het is heerlijk om tijdens een schrijfvakantie even te sparren met andere auteurs.

Samen eten

Thuis eet ik met mijn gezin. Met twee pubers en twee ondernemers in huis is dat weleens een uitdaging. Daarnaast ben ik ook niet zo dol op koken. Dus ik vind het erg fijn om een paar dagen uit eten te gaan of voor me te laten zorgen op de locatie zelf.

Wil jij schrijfmotivatie?

Zoals je snapt, passen mijn schrijfvakanties zeker bij mijn wensen. Wil jij schrijfmeters maken, sparren met een schrijfcoach en andere auteurs, veel rust en ruimte en schrijven in de natuur? Ga dan mee met mijn favoriete schrijfvakantie in de natuur.

Zie je een paar heerlijke dagen voor je? En dan het gevoel daarna als je opgeschoten bent met je boek. Dat zijn je boek en jij toch waard?

P.S. Schrijf je liever in het buitenland aan je boek? Dat kan natuurlijk ook. Welke schrijfvakantie kies jij?