Want we gaan schrijven in de natuur…

De zon komt op en een straaltje licht valt op je kussen. De vogels zingen hun mooiste lied voor jou. In de verte laat een haan zich horen. Je rekt je uit. Je pakt je schrijfboek en een pen en gaat schrijven. Of misschien kleed je je snel aan voor een ochtendwandeling. Je schrijfschoenen staan al klaar. Want daarom ben je hier. Beneden hoor je gerommel met pannen en servies. De geur van koffie lonkt je. Straks staat er weer een heerlijk ontbijt voor je klaar.

Schrijfvakantie

Als je beneden komt zijn de andere deelnemers er ook al. Je geniet van alle lekkernijen en maakt een lunchpakket. Het is echt vakantie, een schrijfvakantie…

Na het ontbijt ga je naar de schrijfruimte. Dé kleurrijke schrijfcoach vraagt iedereen naar hun schrijfplan voor vandaag. Iemand stelt een vraag over de titel van haar boek. Jullie sparren en de juiste titel ontstaat. Na deze start met koffie of thee is de dag voor jou en je boek. Je kunt gaan schrijven in je kamer, de gezamenlijke schrijfruimte of ergens op een van de vele bankjes op het terrein. Misschien eet je daar straks wel je lunch.

Weer een hoofdstuk klaar

Je pakt pen en papier en verliest je in je verhaal. Tussendoor loop je langs de Snelle loop. Het kabbelende water zorgt voor nieuwe schrijfinspiratie of misschien breng je wel een bezoek aan de grot bij het klooster. Je voelt zoveel rust en ruimte voor jou en je boek.

Als je na de lunch vastloopt met je boek helpt de schrijfcoach je en krijg je nieuwe inzichten. Je trekt je weer terug en dan is er weer een hoofdstuk klaar.

Schrijfvrienden

Tijdens de dagevaluatie lees je een paar alinea’s voor. De feedback van de anderen zorgt ervoor dan je zin krijgt in morgen, weer een nieuwe schrijfdag. Maar eerst is er een gezellig etentje want Rina, de eigenaresse van het terrein, kookt, of jullie gaan met z’n allen naar een restaurant vla bij het kasteel. Natuurlijk praat je ook over je boek, maar er ontstaat ook een band. Jullie doel is hetzelfde. Je maakt nieuwe schrijfvrienden.

Schrijven in de natuur

Als je na het eten over het terrein loopt hoor je een geit, jonge poesjes hollen met je mee. Je geniet nog even buiten op een bankje van de stilte en de sterren. En dit was nog maar de tweede dag van de schrijfmotivatieweek. Er komen er nog meer.

Een bosuil roept dat het tijd is om te gaan slapen, of misschien schrijf je op je eigen kamer toch wat verder aan je boek. Je weet, met jouw boek komt het wel goed. En aan dit plekje heb je je hart verloren. Jij gaat vaker schrijven in de natuur.

Toe aan een schrijfmotivatieweek?

Ga jij starten met het schrijven van je boek, ben je halverwege of is het tijd om te gaan herschrijven? Tijdens een schrijfmotivatieweek heb je alle tijd om te schrijven. Loop je vast, dan kun je een beroep doen op mij als schrijfcoach of we sparren even met z’n allen. De week draait om rust, ruimte en schrijven in een fijne sfeer in een kleine groep. Ga je mee? Pak je schrijfschoenen in, een notitieboek of je laptop en een pen en ga mee naar de plek waar jouw boek een hart krijgt. Jouw hart als (aankomend) auteur…