Schrijven met kleur

Kleuren horen bij mij. Ik houd van kleurige kleding en circa 3 keer per jaar heb ik een andere haarkleur. Welke kleuren horen bij mij? Rood, turkoois en groen. Hoewel ik bijna nooit groen draag. De hele dag door komen we in aanraking met kleuren. Kleuren hebben betekenis, we krijgen er een gevoel bij. Wat zijn jouw kleuren en welke invloed hebben ze op je? En welke invloed hebben ze op jouw ideale lezer?

Spelen met kleur
Welke emotie roept rood bij jou op en geel of blauw?

Ik ben oranje en ik dans door het leven. Als het even kan bovenop de tafel. Dit is een mooi voorbeeld van Alles over kleur.

Ik ben rood, groen en turkoois.
Ik ben rood en ik zwier door het leven. Ik ben het middelpunt en behaal mijn doelen. Je kunt niet om mij heen… Ik ben ook groen, ik trek mij terug en geniet van de stilte en de wijsheid in het bos. Maar ik ben ook turkoois. Ik ga in verbinding met anderen, ik ben speels en luister naar mijn gevoel en ik volg altijd mijn eigen pad. Wie ben jij?

  1. Schrijfoefeningen
    Kies 5 of meer kleuren en gebruik ze in een verhaal. Kies ook andere kleuren dan de basiskleuren. Welk karakter heeft indigo? Kan hij het vinden met violet of trekt hij liever op met albast. Ga spelen met kleuren en emoties.
  2. Schrijf je non-fictie? Bedenk dan welke kleuren bij jouw ideale lezer horen. Kies er drie. Verdiep je in de betekenis van die kleuren. Schrijf nu een blog voor je ideale lezer waar je die kleuren bij gebruikt.

Wil je meer schrijfopdrachten?

Wil je met een schrijfopdracht aan de slag in de natuur? Meld je aan voor een van mijn inspiratiedagen.

Meld je nu aan!

Meer schrijfoefeningen doen?

Lees ook het boek: Zin, lust in je leven door schrijven, voor meer oefeningen en inspiratie.