Zin

Help, nu kan ik niet meer stoppen met schrijven…

Heb je inspiratie nodig, wil je echt aan het werk met het schrijven van je boek en ben je op zoek naar schrijfoefeningen? Dan is Zin. Lust in je leven door schrijven van Geertje Couwenbergh een aanrader. Ze zet je echt aan het werk.

ZIN is niet zomaar een boek over schrijven. Dit is een boek over zin krijgen in je leven. Een pen, papier, je huid en haar: je hele wezen. Meer niet? Nee, meer heb je niet nodig.

Ga aan de slag
Ben je klaar om alles te vergeten wat je ooit hebt geleerd en je te herinneren wat je allang wist? Pak je pen, een stuk papier en laten we beginnen. Dit is de boodschap waarmee Geertje je aan het werk zet. Met veel do’s en don’ts en een veelheid aan schrijfoefeningen en instructies raak je steeds enthousiaster over schrijven. Daarnaast vertelt Geertje hoe zij het schrijfproces beleeft en hoe je je leven en je bureau inricht om te schrijven!

Onderwerpen als: waar schrijf je, waarover schrijf je en wat als je niet meer weet wat je moet schrijven geven je tips en inzichten. De teksten zijn makkelijk leesbaar en humoristisch geschreven. Geertje sluit elk hoofdstuk af met tips, een oefening en een leestip.

Schrijven in het nu
Geertje is erg enthousiast en inspirerend. Zij  ontleedt het schrijfproces en biedt het je in kleine stapjes aan. Ik gebruik af en toe haar opdrachten ook tijdens een schrijfweek. Geertje legt steeds de verbinding met de realiteit, met je leven in het hier en nu. Als je een boek wilt schrijven, is daar je aandacht nodig: in het hier en nu. Heb je nu al zin om te schrijven?

Ga dan aan de slag met Zin. Lust in je leven door schrijven.

Wil je nu al een schrijfoefening doen?

Wat is jouw favoriete schrijfoefening? Laat het weten in een reactie.