SchrijfvakantieAls ik mijn ogen sluit, dan ben ik er weer. Ik zie de schrijfgroep. De aankomst op zondagavond en de eerste ontmoeting met een verkoelend drankje. En meteen is daar de herkenning van de missie om te schrijven en een als vanzelf voelbare band. Daarna vertrekt iedereen naar de eigen kamer of loopt even door de prachtige arboretum (bomentuin). De vogels zingen nog even voluit om de nieuwe bezoekers te verwelkomen. Ze creëeren meteen rust en ruimte voor het boek in je hoofd. Je eerste creatie ontstaat al in je gedachten. Een eerste voelbaar teken dat tijd voor jezelf helpt bij schrijfinspiratie en het schrijven van je boek.

Een twinkeling

De volgende ochtend genieten we van het heerlijke ontbijt van Rina en we maken een lunchpakket. Een haan begroet ons met een ‘kukeleku’. Wat een mooi begin van de dag. Daarna is het het tijd om elkaar en de boeken beter te leren kennen. Ik voel een twinkeling in mijn buik. Als dit werken is…

We starten de schrijfvakantie met een korte introductie van de boeken, de ideale lezers en de plannen voor de komende dagen.

Het geluid van schrijven

En daarna verspreidt iedereen zich met laptop of pen en papier. Het is stil ik hoor alleen vingers op toetsen of een pen op papier. Sommige deelnemers schrijven in afzondering op hun kamer, anderen zie ik ergens in de natuur op een bankje schrijven of aan een van de tafels bij de bed & breakfast. Ik loop langs de Snelle Loop, luister naar het rustgevende geluid van het kabbelende water en ik bekijk de paarden. Af en toe spar ik met een van de deelnemers over hun boek. Daarna ga ik naar de kikkertuin en daar vind ik weer nieuwe schrijfinspiratie.

Inspiratie en motivatie

Om 1700 komen we weer bij elkaar. We bespreken de dag en evalueren het schrijfresultaat. Als er iemand een vraag heeft over de titel, of achterflap of ergens vastloopt, sparren we even als groep. Er ontstaat weer ruimte. De verhalen verdwijnen even naar de achtergrond en we halen iets te eten of we eten in een restaurant. Er is verbinding en gezelligheid. En er zijn nieuwe ideeën en plannen voor morgen. Misschien gaan we dan wel even naar het klooster en de ‘grot’, want even iets anders doen zorgt ook weer voor nieuwe inspiratie en motivatie.

Ik sluit mijn ogen en dan ben ik er weer… Zie jij het ook? Ben jij er de volgende keer bij?

 

P.S. Er is nu nog plek, dus wacht niet te lang en reserveer jouw plek nu.

Succes met schrijven…