Speel met woorden Jolanda Pikkaart Kleurrijke schrijfcoachEen boek schrijven is echt een heel traject. Er zijn verschillende stappen tussen je boekidee en je boekpresentatie. Van je blauwdruk tot het schrijven en natuurlijk de boekpromotie en het publiceren van je boek. Ik houd van de structuur als basis, zodat ik daarna mijn creativiteit daar binnen los kan laten.

Laat het los

Zodra je een goede blauwdruk hebt is het tijd om te gaan schrijven. Volg daarbij je format, maar laat daarna je perfectie los. Schrijf de eerste keer je boek in een flow, laat je niet beperken. Schrijven is ook spelen met woorden, je perfectie loslaten en je creativiteit de ruimte geven. Herschrijven is een stap later in het traject.

Spelen en natuur


Ik houd van spelen. Vooral in de natuur. Dan spring ik in de plas met mijn dochter, loop een blotevoetenpad met mijn zoon of we laten ons in een berg met bladeren vallen. Die natuur inspireert mij ook om te spelen met woorden om te schrijven aan mijn boek of blog. Ik krijg er meer ruimte in mijn hoofd om te schrijven. Ik adem vrijuit.

Inspiratie uit de natuur

Wil jij ook inspiratie uit de natuur en spelen met woorden? Kom dan naar mijn schrijfinpiratiedag.

Heb jij nog een goede inspiratietip? Deel hem onder dit blog.