Uitbuiken of doorschrijvenDe feestdagen staan voor veel mensen voor gezelligheid en lekker eten. Voor mij staan ze ook voor je naar binnen keren en schrijven. Dus steek ik de houtkachel aan en en pak ik warme sokken. Met een kop thee of koffie kruip ik op de rode stoel dicht bij de warmtebron. Met mijn notitieblok en vulpen droom ik weg en schrijf…

De periode van de feestdagen is voor veel mensen druk. Er zijn verplichtingen en dingen te regelen. Dat eerste daar doe ik niet aan, omdat ik wel van gezelligheid en bezoek van vrienden houd, ontkom ik niet aan het tweede. Maar er zijn ook veel stille momenten, het regent, je zoekt de warmte op. Als iedereen moe is van het organiseren, koken eten of het te laat naar bed gaan wat doe jij dan?

Uitbuiken of doorschrijven

Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe makkelijk mensen hun boek laten vallen. Waarom zou je in deze periode niet kunnen schrijven? Hoeveel momenten hang je op de bank, heb je een innige band met Netflix of scroll je door je tijdlijn op Facebook terwijl je de kerstbomen van anderen voorbij komen? Hoeveel woorden zou je in die tijd kunnen schrijven zodat jouw boek wél in 2019 verschijnt?

Stop met uitbuiken en ga schrijven…

Zelf ga ik 4 dagen naar een schrijfhuisje om mijn huidige manuscript af te ronden. En ook daarna ga ik schrijven, maar dan aan mijn volgende boek. Want of het nu zomer is of Kerst, ik ben altijd vroeg wakker en in de stilte van de ochtend groeit mijn boek.

Wat zijn jouw momenten? Kun jij deze periode gebruiken om een spurt te maken met je boek? Al is het maar om je eerste ideeën op papier te zetten, zodat je in 2019 in een flow kunt gaan schrijven.

Dé kleurrijke schrijfgroep

Hoe zorg je ervoor dat je tijd vrij maakt voor je boek en dat je je schrijfstijl en schrijftechnieken blijft ontwikkelen? Sluit je aan bij Dé kleurrijke schrijfgroep. We komen 10 keer bij elkaar, ik zorg voor focus en schrijftijd en iedere keer een andere workshop over schrijven, boekpromotie of uitgeven. En 40 keer per jaar is er een online schrijfwebinar.

Samen zijn we meer en versterken we elkaar als auteur en onze boeken. Doe je mee?

En wat ga jij doen deze feestdagen? Uitbuiken of doorschrijven?