Wie schrijft er écht een goed boek in een weekend?

 

Een boek schrijven in een weekend?

“Ik ben vorig jaar naar een training ‘Schrijf je boek in een weekend geweest’, zei de businesscoach. En ik heb daar veel geld voor betaald. Dat zou jij ook aan moeten bieden, het is heel populair, mensen willen graag snel een boek schrijven.”

“Maar je kunt helemaal geen boek in een weekend schrijven”, was mijn reactie.

“Klopt” zei ze. “ Ik heb mijn boek toen ook niet geschreven, ik heb wel aan een plan gewerkt.’

Ik werd er even stil van, en dat gebeurt niet zo vaak.

“Is je boek nu een jaar later wel af?” vroeg ik nog

“Nee”, was de reactie.

Ik ben niet met deze businesscoach gaan werken. Ik verkoop graag dingen die ik waar kan maken.

Maar ik snap het wel hoor. Ik ben snel. En als dingen lang duren, dan raak ik ook vaak mijn enthousiasme kwijt. En het klinkt ook goed. Een weekend schrijven en dan ben je klaar. Kun je lekker ontspannen in de hangmat.

Wat voor boek wil jij schrijven?

Ik heb een vraag aan jou:  Hoe lang heb je er over gedaan om al die kennis en ervaring te vergaren? In welke structuur en vorm wil je dit gieten en hoe wil je een verhaal vertellen?

In een weekend kun bij mij je hele boekplan en schrijfplan maken. Dan ben je klaar om te schrijven. En als je hele structuur van je boek duidelijk is en je alleen tips weggeeft, zou het misschien wel in een week kunnen. Dan kun je het een boek noemen. Maar wat voor boek wil je schrijven? Is dat een boek met impact? Heb je daar niet meer tijd voor nodig? Het gaat niet alleen om het publiceren, maar ook het traject. Een boek schrijven geeft waarde aan je lezers. Het is geen verzameling tips. Het is een uniek boek dat bij jou en je ideale lezer past. Het gaat om het traject, niet alleen het doel. Tijdens het schrijfproces groei jij en je bedrijf ook. En zo wordt jouw boek steeds beter, geeft meer waarde en gaat je de lezers en klanten opleveren die jij verdient.

Wil jij wel een boek dat je in een weekend kunt schrijven?

Schrijf je reactie onder de video, of dit blog.