In een wereld vol haast, afleiding en technologie lijkt het soms alsof je de kunst van verwondering bent verloren. Maar de sensatie van verwondering is een krachtig middel om je te verbinden met de natuur en met de ander.

En wat is een betere manier om die verbinding te ervaren dan door verhalen te vertellen, zowel met woorden als met beelden?

 

Verwondering, verbinding en verhalen

Verwondering daagt je uit om je dagelijkse routine te doorbreken en met nieuwe ogen naar de wereld te kijken. Dat doe ik graag in de natuur en met mijn fotografie. Het zit in de simpelste dingen – een bloeiende bloem, een roofvogel hoog in de lucht, of een inspirerend verhaal lezen.

Wanneer je verwondering deelt, ontstaat er een gevoel van verbondenheid dat grenzen en verschillen overstijgt. Het is ineens alsof je deel uitmaakt van een groter verhaal, een verhaal dat je eraan herinnert dat we allemaal op dezelfde planeet rondlopen, onder dezelfde hemel slapen, en allemaal verlangen naar betekenis en schoonheid en de natuur.

 

De magie van woord en beeld

VWat is een betere manier om je verhaal te delen dan met woord en beeld? Woorden roepen emoties op, inspireren en kunnen aanzetten tot actie. Ze nemen je mee op reis naar onbekende werelden, laten je lachen, huilen of nadenken. Maar woorden alleen kunnen soms te beperkt zijn.

Beelden spreken een universele taal die iedereen begrijpt, ongeacht achtergrond of cultuur. Ze roepen ook emoties op en hebben een boodschap, zonder zelfs maar een enkel woord te gebruiken. Door woord en beeld te combineren, ontstaat er een krachtige synergie.

In de wereld van vandaag hebben we meer dan ooit behoefte aan verwondering, verbinding en verhalen. De magie van woord en beeld als combinatie slaat bruggen en zorgt ervoor dat je boodschap de ander raakt. Zoals met mijn project Aqua-zie waar bij ik mijn foto’s combineerde met haiku’s.

En ik help je graag bij deze magische combinatie.

 

Colourful phototelling

Ik inspireer je graag en neem je werk uit handen:

  • Als auteur schrijf ik boeken, voor mijn nieuwe boek combineer ik woord en beeld.
  • Ben je op zoek naar iemand die artikelen en/of blogs schrijft voor je bedrijf?  Daar kan ik ook unieke foto’s bij aanleveren.
  • Als schrijfcoach help ik je bij het schrijven van je boek.
  • Mijn foto’s zijn te koop.
  • Zoek je een foto voor de cover van je boek of een profielfoto voor op je achterflap. Neem contact met me op.
Contact met Jolanda Pikkaart

Als auteur en fotograaf zorg ik voor verwondering, verbinding en verhalen in woord en beeld voor ondernemers en particulieren.

Mijn missie is: verwonderen en inspireren, zodat anderen ook geraakt worden en de waarde van natuur zien en deze koesteren. Verhalen vertellen helpt daar bij.

LET NATURE INSPIRE YOU