Wat is de grootste leugen over het verkopen van je boek? Als je een goed boek schrijft, dan verkoopt het zich vanzelf.Ik hoor het vaak, als je een goed boek schrijft, dan verkoopt het zich vanzelf. Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Natuurlijk is heel belangrijk dat je een
goed boek schrijft. Daar geef ik heel graag tips over in mijn blogs en video’s. Tijdnes mijn schrijfcoaching is dit het belangrijkste onderdeel. Maar als je niets aan je
boekmarketing doet, als je niet jezelf laat zien en je boek, dan gebeurt er weinig. Het verkopen van je boek gaat niet vanzelf. Dat moet jij doen. En natuurlijk als je een uitgever hebt, dan krijg je hulp. Maar dan nog, jij hebt een hele grote rol.

Boek verkopen?

Hoe zorg je ervoor dat jouw lezers jouw boek zien, dat ze jouw boek willen kopen?

Dat begint al helemaal in het begin van het traject. Interesseer je potentiële lezers en betrek ze bij je boek en je schrijfproces. Zorg nu al voor fans en start met een mailinglijst, zodat ze op de hoogte blijven.  Natuurlijk zijn er nog veel meer stappen voor je boekpromotie.

Maar een ding, vergeet niet, jouw boek gaat zich niet vanzelf verkopen. Dus zorg dat je een goed boekpromotieplan hebt. Dat je weet hoe je zorgt dat mensen weten van je boek en hoe je ze kunt interesseren.

Boekpromotie

Wat is jouw eerste stap voor je boekpromotie?

En dat mag echt iets heel kleins zijn, gewoon iets delen op social media en vertellen dat je je boek schrijft en doe het dan ook meteen hieronder dan heb je ook mooi iets aan boekpromotie gedaan.