Bloggen moet als je een boek schrijftHelaas ik zie het zo vaak. Heel veel aandacht voor het schrijven van een boek. Boekpromotie tot het boek verschijnt en daarna leunt de auteur achterover. Zo zonde, want je boek verkoopt zich niet zelf. Boekmarketing start bij het eerste woord en eindigt niet. Vandaar mijn stelling: bloggen moet, als je een boek schrijft! 

 

Waarom bloggen? 

Er zijn heel veel redenen waarom je als auteur zou bloggen. Je lezers willen weten wie jij bent, hoe jouw schrijfproces werkt, waar je signeert en hoe het gaat met je volgende boek. Dan noem ik nog maar een paar voorbeelden. Je site is de plek waar lezers meer over jou en je boeken vinden en de agenda. Je hebt graag veel bezoekers, want natuurlijk verkoop je daar ook je boeken. Een site is wel statisch, een blog is dat niet. Als je elke week een blog plaatst is er meer activiteit op je site, zeker als je reacties krijgt. Dat helpt om je site hoger in de zoekmachines te krijgen.  

 

Schrijfzin 

Enkele jaren heb ik geblogd bij Blogzinnig. Ik genoot van de schrijfsprintjes en de workshops. Nu heeft Marije van den Bovenkamp ook een boek over bloggen geschreven.

Een boek schrijven oké, maar er dan ook nog over bloggen, dat vinden veel van mijn klanten lastig. In het boek ‘Blog zinnig & zuiver’ besteedt Marije daarom ook veel aandacht aan zelfvertrouwen en perfectionisme. Ook een writers block komt aan bod. Van een pakkende titel, je schrijfstijl, tot je bereik vergroten, veel van de onderwerpen raken ook het schrijven van een boek.

Vooral haar tip om je blog in een adem te bedenken, te schrijven en te plaatsen vind ik een aanrader. Zo snoer je je eigen criticus de mond en zorg je ervoor dat je het ook gewoon doet. Jouw lezers zitten daar op te wachten. 

 

Blogonderwerpen 

Blog zinnig & zuiverNu heb ik altijd schrijfinspiratie en een boekje bij me waar ik nieuwe ideeën in noteer, maar dat geldt misschien niet voor jou. Gelukkig geeft Marije je niet alleen tips waar je over kunt schrijven, maar ook nog eens 15 beginzinnen die jou gaan inspireren. Dus mijn tip is, schaf het boek Blog zuiver & zinnig aan en ga regelmatig bloggen over je boek en je schrijfproces. Het is geweldig dat jij een boek schrijft of hebt geschreven, maar als je het ook wilt verkopen zul je er wel iets voor moeten doen! 

 

P.S. natuurlijk heb ik ook nog specifieke blogonderwerpen voor auteurs voor jou…