De kracht van het nietsdoenVrijdag zat ik met mijn billen in het zand en met mijn voeten in zee en schreef. 3 Complete blogs en zeker 25 ideeën voor andere blogs kwamen uit mijn pen. Het was de derde keer dat ik een training volgde van Schrijfzin. Weet ik niet hoe ik moet bloggen? Zeker wel, ik blog een keer per week. Maar iedere keer als ik een dag van mijn werkplek ben, dan heb ik daarna genoeg inspiratie voor weken aan schrijfsels.

Nietsdoen

Wat mij de afgelopen periode is opgevallen, is dat ik het meest productief ben als ik niets hoef te doen. Als ik vrij ben, op vakantie, of schrijf in de natuur. Dan komende de ideeën voor nieuwe of bestaande boeken, of voor programma’s voor mijn klanten of blogs. Dan stroomt het. Niet alleen uit mijn pen, maar ook financieel en qua energie en geluk. Maar die takenlijst die roept zo vaak: Hup, aan het werk! Dus maak ik regelmatig een dag vrij in mijn agenda en ga dan schrijven ergens op een fijne plek in de natuur of ik volg een inspiratieworkshop van iemand anders. 

Laat je inspireren

Wanneer doe jij eens niets?

Een bedrijf, je gezin of vriendenkring en hobby, het vraagt allemaal jouw tijd en energie. Maar ondertussen wil je wel je boek publiceren, regelmatig bloggen of eindelijk je verhaal aan het papier toevertrouwen. Dus zet je het bovenaan je takenlijst, boven die andere 49 to do’s. Maar of dat nou de oplossing is?

Maak een keuze

Wat helpt is een keuze te maken. Wat is belangrijk voor jou? Als een boek schrijven in jouw top 3 staat, maak dan ruimte in je agenda. Niet alleen om te schrijven, maar ook om te mijmeren. Zodat je weet waarom je het doet en waarom je andere dingen niet meer wilt. En ga voor commitment, zonder dat ga je het niet redden.

Wat is jouw volgende stap?

Ik herhaal nog even je stappen:

  1. Kies wat belangrijk is voor jou (maximaal 3 dingen waar je de komende tijd aan gaat werken)
  2. Maak tijd vrij in je agenda
  3. Zorg voor Commitment
  4. Volg workshops
  5. Doe ook regelmatig niets

Op die manier zorg je voor meer inspiratie en ruimte om jouw doel te halen.

Wil jij ook een dag voor jezelf om te schrijven, je te laten inspireren door de omgeving en anderen? Kom dan naar een Schrijfinspiratiedag.