Een goede schrijfplek helpt bij het schrijven van een boek

Daar zit ik dan nog even. Aan een oud bureautje van mijn dochter. Het is klein. Ik heb weinig ruimte en echt lekker zit ik niet, maar het was een prima oplossing, toen ik dacht dat het een paar weken zou duren, want natuurlijk heb ik ook een echt bureau, maar dat staat op mijn kantoor. Maar het lijkt er niet op dat het snel opgelost is. En ik neem mezelf en mijn boek serieus. Dus ik heb een nieuw bureau besteld, want daar begin ik elke morgen met een espresso met het schrijven aan mijn eigen boek en daarna met de teksten van mijn klanten.

Commitment en inspiratie

Goede schrijfplekAan een kinderbureau is het toch echt minder schrijven. Gelukkig kwam vandaag mijn nieuwe binnen. Bij het schrijven van een boek heb je commitment nodig en inspiratie en doorzettingsvermogen. Een fijne schrijfplek helpt daarbij. Bij een boek schrijven kun je hulp gebruiken. Net als ik vandaag. Dus heb ik mijn zoon gevraagd om te helpen om mijn bureau in elkaar te zetten. Er zit duidelijk vooruitgang in, nog even en dan kan ik aan mijn. bureau gaan schrijven en werken. Het lijkt wel op het schrijven van een boek. Stapje voor stapje naar het eindresultaat. Tijdens het schrijven en feedback geven heb ik af en toe wel rust en ruimte nodig in mijn hoofd. Even ontspannen. Dan ga ik naar buiten wandelen. Dat helpt. Dan krijg ik nieuwe schrijfinspiratie.

Het is gelukt. Mijn zit sta-zitbureau zit in elkaar. Ik kan nu staand of zittend schrijven en feedback geven of online praten met mijn klanten en ik heb fijn uitzicht naar buiten. Naar mijn kleurrijke schrijftuin, zodat ik inspiratie krijg.

Hoe ziet jouw schrijfplek er uit?

Mijn vraag aan jou is ‘hoe ziet jouw schrijfplek er nu uit’? Deel je dat dan onder dit blog?