kaartendeck schrijfinspiratieMijn hoofd is een bruisbal. Ik kan iets zien, ruiken, horen, proeven of voelen en plop… daar is weer een nieuw idee. Mijn probleem is vooral dat ik beperking nodig heb, of meer tijd, want er is altijd wel een blog, video of workshop-idee voorhanden. Maar toch zit ik ook soms vast, omdat ik iets over een specifiek onderwerp moet schrijven, omdat ik daar een training over geef of omdat ik mezelf te grote druk opleg. Maar gelukkig heb ik veel hulpmiddelen voor handen.

Kaarten vol inspiratie

Mijn schrijfkast staat vol met boeken van klanten, boeken over schrijven en met allerlei bijzondere kaartensets. Die gebruik ik als inspiratiebron om te schrijven, tijdens mijn workshops en mijn schrijfwebinars en op zo’n moment als ik hierboven noem. Sinds kort heb ik een nieuwe kaartendeck: de ‘Best SELF WordSmith Deck’. Sorry, ik heb de naam niet bedacht.

Schrijfinspiratie

Kaartendeck voor schrijfinspiratieHeb je geen idee waar je moet beginnen met schrijven of heb je last van een writers block? Dit engelstalige kaartendeck bevat 150 reflecterende vragen in de categorieën:

 • Leven
 • Zelf
 • Opleiding
 • Wereld
 • Relaties
 • Willekeurig

De kaartendeck is eigenlijk gemaakt voor het schrijven in je dagboek of bullet journal, maar het is ook uitstekend te gebruiken voor een schrijfoefening als opwarming of voor het schrijven van je boek.

Er staan vragen is als:

 • Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou dat dan zijn?
 • Welke beslissing had je gisteren moeten nemen?
 • Wat moet je vandaag doen, om in december een geweldig jaar af te ronden?
 • Beschrijf je ideale partner.
 • Wat is je fijnste herinnering uit je kindertijd?

De vragen zijn wel in het Engels natuurlijk. De kaarten laten je nadenken over je leven, maar je kunt de vragen ook gebruiken voor je ideale lezer of je personages. Zo heb je een nieuwe invalshoek of kun je verhaal een extra verdieping geven.

Meer schrijfinspiratie?

Ik wens je veel schrijfinspiratie en nieuwe inzichten toe. De set kun je kopen bij My Lovely Notebook. Wil je meer schrijfinspiratie? Doe dan een van mijn schrijfoefeningen of bestel mijn boek Ik heb altijd schrijfinspiratie – en met dit boek jij ook.