Een schrijfvakantie doet wonderenAls je als ondernemer een boek schrijft, dan heb je een extra uitdaging. Want je bedrijf vraagt veel tijd en aandacht en dan wil je ook nog een boek schrijven. Waar haal je die tijd vandaan? Een schrijfvakantie doet wonderen.

Het afgelopen weekend had ik een schrijfweekend. Het was heerlijk. Er was alle ruimte voor mij en mijn boek en ik zat midden in de natuur. Ik hoefde niets, maar wat was ik productief. Ik schreef twee blogs, maakte drie video’s en ik ben over de helft bij het herschrijven van mijn boek: ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’. En ik heb ook nog gewandeld, heerlijk gegeten en met de anderen gespard.

Thuis schrijven?

Natuurlijk kan ik ook een paar dagen vrij nemen en dan thuis schrijven. Maar ik zal eerlijk zijn, mij lukt dat niet. Thuis is er altijd iets te doen, de kinderen vragen, terecht, aandacht en het is ook mijn werkplek, dus ik werk stiekem door. Maar tijdens een schrijfvakantie gaat het alleen over mijn boek en als ik de schrijfweek zelf organiseer, over de boeken van de deelnemers.

Even van je schrijfplek

Ik ben er ook even uit, weg van de hectiek van alle dag. Dat zorgt ook voor ruimte in mijn hoofd en ruimte voor nieuwe boekideeën. Voor mijn huidige boek of een volgend boek. Het is tenslotte een vakantie. En die rust zorgt voor nieuwe energie, die je weer kunt gebruiken voor je bedrijf, gezin etc.

Maar ik ben geen ondernemer?

Ook als je een autobiografie schrijft of fictie, geeft een schrijfvakantie jou meer tijd en ruimte voor je boek. En een andere omgeving doet wonderen. Bezoek een kasteel, klooster of een prachtig natuurgebied. Hoe zou jouw ideale lezer of personage dit ervaren? Verwerk de indrukken in je boek.

Na een schrijfvakantie ben ik altijd weer helemaal opgeladen ga je een keer mee?