Gastblog door Sat Kirtan Kaur Khalsa

Business yoga Hoe houd je focus bij het schrijven van je boekMijn toverwoord vandaag is FOCUS! Dat zei ik vanochtend toen ik mijn intentie en doel van de dag deelde en dat is waar ik behoefte aan heb. En het is alsof ik het uitstraal, want prompt vroeg Jolanda me om een gastblog te schrijven over hoe je met meditatie zorgt voor focus of rust in je hoofd, zodat je aan je boek kunt schrijven. Natuurlijk wil ik dat. Leuk!

Hoe zorg je voor focus?

Hoe zorg je voor focus bij het schrijven van je boek? Dat kan op verschillende manieren. Ik laat je er een paar zien. Kies er een uit die bij jou past en ga daarmee aan de slag. Dat op zich is al een focusopdracht.

Optie 1: Doe een ding tegelijkertijd.

Door slechts een ding tegelijk te doen, creëer je focus. Hou je net als ik van multitasken, maar krijg je daardoor niet genoeg gedaan? Daag jezelf dan uit om de komende 24 uur niet te multitasken. Gewoon als proef, om te kijken wat je dan allemaal gedaan krijgt. Gebruik een deel van die tijd voor het schrijven van je boek.

Optie 2: Zorg voor een helder en aantrekkelijk doel.

Voel hoe blij je bent als je straks jouw boek in de kast staat bij jouw lezers. Hoe voelt dat voor jou? Gaaf hé, ik kan me nog goed herinneren hoe trots ik was toen ik de boekhandel binnenkwam en ik een hele rij met daarop alleen maar mijn boek, ‘Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’, zag liggen. Dat geeft een enorme kick, dat kan ik je wel vertellen. Dus, met een helder doel voor ogen creëer je focus.

Optie 3: Doe een meditatie voor focus en helderheid.

Ga rechtop zitten met gesloten ogen. Neem je linkerhand en drum met je duim op je derde oog (dat is tussen je ogen, op je neusbotje). Vouw al je vingers naar binnen, behalve je pink. Die steekt uit.

Pak nu met je rechterhand je linkerpink vast. Je beide ellebogen zijn op schouderhoogte. Duw flink tegen je derde oog aan. In het begin voelt dat niet zo prettig, maar dat gaat, als je het vaak genoeg doet, over. Adem nu heel langzaam en diep, terwijl je maximaal drie minuten in de houding blijft. Adem na de drie minuten heel diep in, hou je adem vast en voer de druk onder je duim nog een beetje op. Trek je navel in en hou je adem 10 seconde vast, adem uit en doe dat nog twee keer. Oefening baart kunst, maar doe je deze supermeditatie regelmatig, dan heb je slechts drie minuten nodig om een negatieve gedachte om te buigen en je weer bij de les te halen. Dat scheelt je een enorme hoop tijd en energie. Bovendien zorg je er zo ook voor dat jouw boek er dit jaar wél komt!

Hoe houd jij focus bij het schrijven van je boek?

Hoe houd jij focus bij het schrijven van je boek? Reageer onder deze blog.

 

Sat Kirtan Sat Kirtan Kaur Khalsa is yoga-docente en auteur van het boek ‘Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag‘.

Ze leert professionals, zowel online als offline, in No Time weer te ontspannen, zodat zij met minder stress en meer succes hun werk doen, nu en in de toekomst.

 

Hoe houd jij focus bij het schrijven van je boek?

Deel je je tips onder deze blog?