Ik geef het toe, ik verzamel dingen. Boeken en hoedjes. Kun je ooit boeken genoeg hebben? Ik denk van niet. En ik ben ook nog getrouwd met de snelleesmaster, dus het is tijd voor een nieuwe boekenkast. Mijn zwak voor hoedjes hebben ook iets te maken met de verschillende rollen die ik heb als kleurrijke schrijfcoach. Ik heb er zelfs speciale hoedjes voor; van schrijfhoedje, mindsetpet tot glamour boekpromotiehoedje.

Een boek schrijven is veel meer dan dat
Ik spreek zoveel mensen die enthousiast aan hun boek beginnen. Alleen, dat boek komt er uiteindelijk nooit. Hoe dat komt? Ze richten zich op het schrijven van hun boek, maar dat is maar een deel van het hele traject. Alleen schrijven is niet genoeg om je boek ook in de winkel te krijgen. Wat is er nog meer nodig? Ik geef je de 4 stappen:

 1. Schrijven van je boek:
  1. De voorbereiding: het complete plan voor je gaat schrijven
  2. Inspiratie
  3. Het schrijven van je boek
  4. Herschrijven van je boek
 2. Mindset:
  1. Echt de beslissing nemen
  2. Tijd vrijmaken
  3. Commitment bij je boek
 3. Boekpromotie:
  1. Tijdens het hele traject fans creëren
  2. De media benaderen vanaf circa 3 maanden voor publicatie
  3. Je onderwerp ook na publicatie actueel houden
 4. Je boek koppelen aan je bedrijf:
  1. Tijdens het hele traject, ook na publicatie

Denk na over al deze stappen. Dat is de garantie dat je ook een goed boek gaat schrijven, dat je het gaat verkopen en dat het je bedrijf ook meer klanten gaat opleveren. Dus neem dit alles mee in je plan.

Begin met je plan
Begin altijd bij de start en schrijf je complete plan. Natuurlijk heb ik elke stap al voor je uitgestippeld in mijn Online Bootcamp. In 8 weken heb jij je hele plan klaar en kun je in een flow gaan schrijven. Dus zet nu stap 1.

Ja, ik zet de eerste stap!