Help, ik zit zonder boekideeJe drukt op de knop in je e-mailprogramma en je manuscript is op weg naar de uitgever. Je leunt achterover in je stoel. Wat heerlijk dat je boek af is. Maar wat doe je nu, je hebt nog helemaal geen idee voor een nieuw boek?

Natuurlijk gaat je boekpromotie nu onverminderd voort. Maar daarnaast is het tijd om even afstand te nemen van je boek en om te spelen met woorden.

Ik geef je tien tips voor deze boekloze periode.

  1. Maak een boekmarketingplan. Natuurlijk ben je al gestart met je boekmarketing. Heb je nog geen boekmarketingplan? Start daar dan nu mee.
  2. Geniet van de extra tijd. Je hebt ineens tijd over. Geniet daarvan. Wat ga je daar mee doen? Als je het niet inplant, verdwijnt die extra tijd vanzelf weer. Of laat die schrijftijd in je agenda staan en gebruik het om te bloggen over je boek voor je boekpromotie.
  3. Laat het los. Het is nu uit je handen. Natuurlijk, de cover, achterflap en vormgeving komen ook nog. Maar jouw boek gaat nu de wijde wereld in, vertrouw erop dat het goed komt.
  4. Ga lezen. Lezen zorgt voor meer inspiratie en je leert van de schrijfstijl van anderen. Daarnaast vergroot je je kennis. Dus kruip lekker op de bank en duik in een boek.
  5. Ga de natuur in. Een wandeling in de natuur zorgt voor ruimte in je hoofd en vaak ook voor schrijfinspiratie. Luister naar de vogels in het bos, waai uit op het strand of fiets over de heide.
  6. Ga op een artist date. Niets is inspirerender als in je eentje op pad voor een artiestenuitje. Zoek een wandelroute, ga naar een museum, teken in een park of doe iets anders en maak tijd voor jezelf.
  7. Doe een schrijfoefening. Doe iets heel anders met taal. Kies een schrijfoefening.
  8. Boek een schrijfvakantie Tijdens een schrijfvakantie is er ruimte voor jou en je boek. Reserveer vast een plek en werk de komende tijd aan een boekidee, zodat je je tijd goed gebruikt.
  9. Duik in je notitieboeken. Als je een beetje op mij lijkt, heb je een stapeltje notitieboeken of schriftjes met ideeën voor je boek of blogs, flarden van teksten en titels. Ga er eens rustig voor zitten en lees het door. Wie weet wat voor parels er tussen zitten.
  10. Ga schrijven in de natuur. Heb je nieuwe inspiratie nodig voor je volgende boek? Ga schrijven de natuur.

Wat doe jij tussen twee boeken door? Deel het onder dit blog.