Jolanda-Pikkaart-Schrijven-aan-zee-

foto van Marije van den Bovenkamp

’s Ochtends verlang ik naar de smaak van zout op mijn tong, de wind in mijn haren en het geschreeuw van  meeuwen. Ik start mijn dag met mijn voeten in de zee en ik geniet. Al die inspiratie. Mijn hoofd is leeg, maar toch vol. Een nieuw verhaal is geboren. Dat is zomerinspiratie.

De geur van de zomer

Ik houd van de geur van zon, zee en zonnebrand. Het is de geur van de zomer. Het gevoel van vrij zijn en vakantie, zelfs op een werkdag. Nieuwe ideeën ontstaan en er is ruimte voor mijn boek. De zomer is mijn seizoen, daarom ben ik natuurlijk in die periode geboren ;-)

Als ik nu goed luister. Hoor ik dolfijnen met elkaar babbelen. Een bultrug hangt ondersteboven en zingt voor een vrouwtje. Alle zeeën geleiden het geroep van de zeedieren. En op het strand ben ik nu overal.

Vang de inspiratie

Ik voel me wereldburger. De inspiratie twinkelt door de lucht. Schrijf ik over een Spaans meisje of over een ondernemer in Boedapest? Alles kan, want inspiratie is overal en met mijn pen creëer ik nu mijn eigen werkelijkheid.

Zomerinspiratie

Schrijven aan zeeHoe doe jij het deze zomer? Hoe kom je aan inspiratie? Dwaal eens langs het strand en zoek schelpen of hang in de wind. Strijk neer op een terrasje en kijk naar voorbijgangers en laat je inspireren. Of je nu op vakantie naar het buitenland gaat of thuisblijft; inspiratie kun je overal vinden. Ga ernaar op zoek en speel met woorden. Schrijf aan je boek, verhaal of blog. Of zomaar voor niemand in het bijzonder.

De zomer is het ultieme seizoen voor inspiratie.

Hoe ga jij ervoor zorgen dat je inspiratie krijgt? Kom naar een schrijfinspiratiedag en schrijf jezelf de zomer door.

Hoe kom jij aan schrijfinspiratie in de zomer? Laat het weten onder deze blog.