Heeft je schrijfplek invloed op je boekIk zit op een berg bij een Italiaans huis in de tuin. De geur van mispels dringt in mijn neus. In de verte zie ik de zee. De muggen zoemen rond de waterput. Mijn blote voeten zijn koel van het vochtige gras. Ik verheug me nu al op het avondeten. Elena weet me altijd weer te verrassen. Ik sluit mijn ogen. Even ben ik op een hele andere plek.

Schrijfplek op Texel

Schrijfplek op TexelIk loop door de tuunwallen op Texel. De schapen blaten, ze zijn overal. Soms zijn ze uit het zicht omdat de tuunwallen hoger zijn. Ik ben niet alleen. Bij mij zijn drie kinderen voor mijn jeugdboek, als personages. Mijn smartphone is mijn maatje. Ik spreek stukken tekst in, neem geluiden op, maak foto’s en aantekeningen. Ik prikkel mijn zintuigen en mijn mobiel is mijn geheugen.

Texel op de berg

Bovenop de berg in Italië schreef ik verder. Ik haalde alle indrukken en verhaal ideeën terug. Ik zat weer op de veerpont en was in het Juttersmuseum. Ik mis Texel. Ik gebruik de omgeving van nu en combineer het met herinneringen.

Natuurlijke beïnvloedt je schrijfplek en je omgeving je verhaal, maar je kunt het ook terughalen. Ben ik nu in Toscane of op Texel? Nee. Ik blog terwijl we naar Geofort in Herwijnen rijden. Maar ik was even in Italië en op Texel. De snelweg was verdwenen.

Een inspirerende schrijfplek

Je schrijfplek in de natuurIs je schrijfplek dan nog wel belangrijk? Ik kan overal schrijven. Rust in mijn hoofd en ontspanning, dat helpt wel. En als ik een weekend schrijf op Texel of een rustig schrijfhuisje boek op een mooie lokatie dan ben ik zeker ontspannen.

Wil je een dag schrijven op een inspirerende plek? Kom dan naar een Schrijfinspiratiedag. Luister naar de vogels, ruik aan de bloemen, aai de pony’s of de geitjes, geniet van je broodjes aan de picknicktafel, en schrijf…

Wil je langer in focus aan je boek schrijven? Kom dan naar een schrijfmotivatieweek.