Laat je schrijfspieren rollenTijdens een schrijfweekend kreeg ik de optie om me te laten masseren. Nu werkt ontspannen altijd geweldig voor mijn schrijfinspiratie, en dus zei ik ja. Omdat ik bezig was met het herschrijven van mijn boek, kon ik wel een pauze gebruiken. Dat herschrijven is niet echt mijn hobby.

“Je schouders zitten vast en dat loopt door naar je monnikskap.” Ik voelde mijn spieren rollen. Hier wilde ik nog wel een uur liggen. Omdat ik zo ontspannen was, kreeg ik meteen weer schrijfinspiratie, en zo ontstond dit blog.

Na afloop waren mijn hoofd en lijf helemaal ontspannen. Ik zat ook veel te vaak stil. Als je je spieren verwaarloost, dan krijg je problemen.

Dat geldt ook voor jou als je een boek schrijft. Dus mijn advies is, blijf oefenen. Zo blijf je fit, krijg je meer schrijfinspiratie en verbeter je je schrijfstijl. Laat je schrijfspieren rollen.
Een schrijfoefening helpt daarbij. Ik geef je er vijf.

5 Schrijfoefeningen

  1. Sla een boek open en prik met je ogen dicht met je vinger op een bladzijde. Kies zo een zin of alinea. Laat je inspireren. Ga nu zelf verder schrijven.
  2. Kijk in een (online) krant. Kies een kop en bedenk daar een blog, gedicht of verhaal bij.
  3. Houd het kort en krachtig en schrijf een ‘six word story’.
  4. Geloof in sprookjes en schrijf een elfje.
  5. In een Japans gedicht probeer je de natuur te vangen. Maar speel vooral met de regels en schrijf een haiku.

Wil je je schrijfspieren nog meer laten rollen en spelen met taal? Download dan mijn gratis schrijfinspiratieboek.

Reserveer ook mijn boek: ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie‘ voor meer oefeningen en inspiratie.