Met je blote voeten in het grasDe natuur en schrijven, voor mij horen die bij elkaar. Want in de natuur vind ik rust en ruimte in mijn hoofd en schrijfinspiratie. En dat is handig als je een boek schrijft, of blogt voor je boekpromotie.

Samen de natuur in

Ga je mee de natuur in? Ik heb een visualisatie voor jou. Leg alvast een pen en papier klaar.

Je bent buiten, in je tuin, een park of bij een grasveld in het bos. Trek je schoenen uit. Strek nu een teen uit en raak voorzichtig het gras aan. Hoe voelt het? Is het vochtig van de ochtenddauw of is het droog van een warme zomer? Zet nu voorzichtig je voet erop. Wat voel je nog meer? Misschien een bloemetje tussen de tenen? Zet nu je hele voet erop. Maak je geen zorgen, het gras is veerkrachtig, net als jij. Zet je andere voet erbij.

Luister nu eens goed. Dat gaat veel beter als je ogen gesloten zijn. Wat hoor je? Hoor je de vogels zingen? Wat zingen ze voor jou? Ga nu voorzichtig lopen. Hoe voelt het als je op een takje stapt of op een bergje droge bladeren? En hoe klinkt dat?

Nog mooier is het natuurlijk als je dit echt buiten doet. Maar het kan ook hier, gewoon in je kamer.

Ruik nu eens. Wat is de geur van gras? En wat ruik je nog meer?
Open nu je ogen. Wat zie je?
Welke sensaties voel je?
Pak nu je pen en papier en ga schrijven…

Met je blote voeten op het gras

Mijn tip is: ga vandaag eens de natuur in. Misschien houd je het klein en ga je je zintuigen stimuleren in je eigen tuin, of ga je naar een park, bos of andere natuur in je omgeving. En heb je een moedige bui? Trek je schoenen uit en stap eens op het gras. Sluit je ogen. Wat voel je?

Inspirerende schrijfplek zoekt schrijvers

Wil je eens schrijven op een andere schrijfplek midden in de natuur?  Wil je echt 5 dagen in alle rust schrijfmeters maken? Kom naar een schrijfmotivatieweek.